Παναγιώτης Τσιντώτας

Παναγιώτης Τσιντώτας – (2017/2021)


Ο Παναγιώτης Τσιντώτας γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 4 Ιουλίου 1993. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ ως τερματοφύλακας για πέντε σεζόν.
Ξεκίνησε την καριέρα του σε τοπικές ομάδες της Κατερίνης και το 2009 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την μεγαλύτερη ομάδα του νομού, τον Πιερικό, όπου αγωνίστηκε σε λίγα ματς της σεζόν 2011-2012. Συνέχισε στον Λεβαδειακό και από εκεί ήρθε στην ομάδα της καρδιάς του το καλοκαίρι του 2017.
Στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, υπήρξε τυχερός. Ο λογιζόμενος σαν βασικός γκολκίπερ της ομάδας, Βασίλης Μπάρκας, τραυματίστηκε και ο Τσιντώτας κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό. Άδραξε την ευκαιρία και έγινε ο βασικός τερματοφύλακας της Ένωσης στο Πρωτάθλημα, αφήνοντας τα Ευρωπαϊκά ματς αρχικά στον Γιάννη Ανέστη και έπειτα στον Μπάρκα όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Ήταν βασικό μέλος της σκληροτράχηλης ομάδας του Χιμένεθ και ανταμείφθηκε για τους κόπους του σηκώνοντας το Τρόπαιο του Πρωταθλήματος. Τις δυο επόμενες σεζόν βρισκόταν δεύτερος στην ιεραρχία πίσω από τον Μπάρκα και στις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022 μοιράστηκε την θέση με τον Γιώργο Αθανασιάδη και τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Συνολικά φόρεσε την φανέλα με τον Δικέφαλο 89 φορές, εκ των οποίων κράτησε την εστία του ανέπαφη στις 34.
Κορυφαία του απόκρουση ήταν σε ένα από τα πρώτα του ματς με την ΑΕΚ, για την Φάση Ομίλων του Europa League απέναντι στην Αούστρια Βιέννης στην Βιέννη στις 7 Δεκεμβρίου 2017. Έκανε μια καίρια έξοδο στο 93’ στο ύψος του πέναλτι μετά από γέμισμα των Αυστριακών αποσοβώντας τον κίνδυνο που διαγραφόταν για την εστία του. Ο “Γιώτης” πάγωσε το ματς, κλείδωσε το 0-0 και έπραξε τα δέοντα ώστε η ΑΕΚ να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης. Είχε δείξει τα αντανακλαστικά του και νωρίτερα, σε έναν Προκριματικό αγώνα για το Europa League απέναντι στην Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία όταν απέτρεψε το αυτογκόλ από τον αριστερό οπισθοφύλακα της ΑΕΚ, Εμάνουελ Ινσούα που λίγο έλειψε να καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα από σέντρα αντιπάλου.
Στην συνείδηση του κόσμου έχει περάσει ως ένας πραγματικός στρατιώτης της ΑΕΚ. Πειθαρχημένος και υπομονετικός ποδοσφαιριστής, στοιχεία που συχνά κρίνονται αναγκαία και απαραίτητα για την θέση του τερματοφύλακα και τις ιδιαιτερότητες που αυτή «κρύβει». Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να μείνει -αδιαμαρτύρητα- στον «πάγο» για 15 μήνες, πριν την απόκτηση του από την «Ένωση», έπειτα από ένα καπρίτσιο της διοίκησης του Λεβαδειακού. Χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης σχέσης του με τον σύλλογο είναι ότι υπέγραψε «κενό» συμβόλαιο στην ΑΕΚ αλλά και η συναισθηματική σχέση που ανέπτυξε με τον αείμνηστο τερματοφύλακα της ΑΕΚ και «σύμβολο» της ομάδας, Στέλιο Σεραφείδη, όταν ο τελευταίος αντιμετώπιζε θέματα υγείας.
Ο Τσιντώτας άφησε την «Ένωση» για τον ΠΑΣ Γιάννινα το καλοκαίρι του 2022. Μετά από μια χρονιά εκεί συνέχισε την καριέρα του στον Ατρόμητο Περιστερίου.