Σωκράτης Τσουκαλάς

Σωκράτης Τσουκαλάς – (2011/2014)

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1992 στην Αθήνα και αγωνίζεται κυρίως στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε επίπεδο Νέων σε ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων και ο ΑΟ Περιστερίου. Το 2010 μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Παλέρμο, όμως η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα αποδείχθηκε δύσκολη και μετά από μια σεζόν χωρίς συμμετοχές με την ιταλική ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Πραγματοποίησε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ σε (αδιάφορο) ματς για το Europa League (Sturm Graz – AEK 1-3) και τον Ιανουάριο του 2012 παραχωρήθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Σμύρνης (Γ’ Εθνική τότε). 6 μήνες μετά επέστρεψε στην ΑΕΚ που εκείνο το καλοκαίρι προετοιμαζόταν για την πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της. Η ένδεια του ρόστερ της Ένωσης έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς χαμηλού βεληνεκούς ποδοσφαιριστές να φορέσουν τη φανέλα της εκείνη την τραγική χρόνια κι ένας απ’ αυτούς ήταν και ο Τσουκαλάς. Χρησιμοποιήθηκε σε διαφορές θέσεις της ενδεκάδας με όχι καλά αποτελέσματα καθώς ήταν ασταθής, επιρρεπής στο λάθος και διέθετε μετριότατες τεχνικές αρετές. Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας του ότι αποτέλεσε 3η επιλογή για τη θέση του δεξιού μπακ πίσω από ποδοσφαιριστές όπως ο Βλάχος και ο Αρκούδας. Πάντως ήταν ένας από αυτούς που συνέχισαν στην ομάδα και μετά τον υποβιβασμό της στη Γ’ Εθνική. Με τις αγωνιστικές του επιδόσεις να παραμένουν μέτριες η λύση του συμβολαίου του το καλοκαίρι του 2014 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Η σεζόν 2014/2015 τον βρίσκει να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική με τη φανέλα του Φωκικού.

Στα 3 χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΚ κατέγραψε συνολικά 23 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια. Πέτυχε και 1 τέρμα σε αγώνα με την Κηφισιά για το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.