Τάκης Στασινόπουλος

Τάκης Στασινόπουλος – 1963/65

Αμυντικός που ξεκίνησε τον αθλητισμό ως πυγμάχος στον ΠΑΟ.
Μεταπήδησε στο ποδόσφαιρο και στα τμήματα υποδομών της ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Στην περίοδο 1963-64 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη ομάδα της “Ένωσης” και καταγράφει 3 συμμετοχές σε αγώνες Πρωταθλήματος. Στην επόμενη περίοδο 1964-65 θα καταγράψει 6 συμμετοχές σε αγώνες Πρωταθλήματος.
Η ενασχόληση του με την πυγμαχία είχε προσδώσει στοιχέια εριστικότητας στον χαρακτήρα του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επεισόδια και διαπληκτισμοί με τον ίδιο σαν πρωταγωνιστή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αψιμαχία του σε προπόνηση στις 13 Νοεμβρίου 1964 με τον Λεφτέρ τον οποίο και γρονθοκόπησε.
Λόγω χαρακτήρα ήταν υπ’ ατμόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Η ΑΕΚ προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετύχει την μεταγραφή του σε Τρίκαλα και ΟΦΗ. Έφυγε τον Αύγουστο του 1965 για τον Απόλλωνα Αθηνών ως μέρος των ανταλλαγμάτων για τη μεταγραφή του Τάσου Βασιλείου. Αγωνίστηκε στον Απόλλωνα μέχρι το καλοκαίρι του 1969 όταν και αποχωρεί λόγω του υποβιβασμού της Ελαφράς Ταξιαρχίας στην Β’ Εθνική. Στα μισά της περιόδου 1965-66 έγινε η αιτία να φύγει από την ομάδα του Απόλλωνα ο προπονητής Τζίνα Σιμονόφσκι καθώς τον γρονθοκόπησε στα αποδυτήρια μετά από ήττα με 2-1 στη Ν.Σμύρνη από τον Πανιώνιο.
Μετά το πέρας της καριέρας του μετανάστευσε στην Αμερική (ΗΠΑ) όπου και ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και συμμετέχει στις εκδηλώσεις των Παλαιμάχων της ΑΕΚ.