Χάρης Παππάς

Χάρης Παππάς – 2007/2008

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1983 στην Καβάλα κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη γειτονική Ελευθερούπολη και τον τοπικό Ορφέα. Πρώτη του συμμέτοχη σε επαγγελματικό πρωτάθλημα ήταν αυτή στη Β’ Εθνική τη σεζόν 2001/2002 για λογαριασμό του Πανσερραϊκού. Οι εμφανίσεις του στις Σέρρες τον έφεραν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τον όποιο πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Στην Καλαμαριά έμεινε για μια 3ετια πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις κυρίως στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού. Με βασική ικανότητα του τη μεγάλη του ταχύτητα που του επέτρεπε να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις, ο νεαρός τότε Παππάς πέτυχε αρκετά τέρματα και βοήθησε την ομάδα του να ανέβει στην Α’ Εθνική και να παραμείνει σχετικά άνετα σε αυτή. Κλήθηκε μάλιστα στην Εθνική Νέων της Ελλάδος. Απότοκος της παραπάνω πορείας ήταν η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το 2006.Στο νεκροταφείο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του Πειραιά ο Παππάς δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί και να αποδώσει τα αναμενόμενα από αυτόν. Το παιχνίδι κατοχής και όχι αντεπιθέσεων του ΟΣΦΠ δε φάνηκε να τον ευνοεί και η πληθώρα λύσεων για τους Ερυθρόλευκους στα δεξιά δεν του επέτρεψαν να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Έτσι, το καλοκαίρι του 2007 έμεινε ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που τελικά ήταν η ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ ήρθε ως μια φτηνή καλή λύση για το δεξί άκρο της επίθεσης, με τους ανθρώπους και τον κόσμο της ομάδας να ελπίζουν ότι η παρουσία του ποδοσφαιριστή στον ΟΣΦΠ ήταν μια κακή παρένθεση και ότι η ΑΕΚ θα του προσέφερε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τον βοηθούσαν να αναστήσει την καριέρα του. Σύντομα άπαντες διαψεύστηκαν καθώς ο (κιτρινόμαυρων οπαδικών αισθημάτων) Παππάς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ένωσης στο ελάχιστον. Με μόνο όπλο του την ταχύτητα και χωρίς να καταφέρει να εξελίξει αλλά στοιχεία του παιχνιδιού του, σύντομα περιορίστηκε στο ρολό του αναπληρωματικού, αρχικά του Μανού και στη συνέχεια του Εντίνιο. Με τον 1ο να είναι επίσης …δρομέας και τον 2ο σέντερ φορ που έπαιζε εκ περιτροπής δεξιά, είναι χαρακτηριστική η έλλειψη εμπιστοσύνης των εκάστοτε προπονητών της ΑΕΚ για τις ικανότητες του.

Ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής και η μέτρια απόδοση του τον οδήγησαν σε έξοδο το καλοκαίρι του2008 μετά από 1 μόλις χρόνο παρουσίας του στην ΑΕΚ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατέγραψε μόλις 13 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη. Πέτυχε και 2 τέρματα, ένα εκ των οποίων, στον εκτός έδρας αγώνα με την ασημή σουηδική Ελφσμπόργκ (1-1) για το Europa League, χάρισε στην Ένωση το βαθμό της ισοπαλίας.

Στη συνέχεια η καριέρα του πήρε την κατιούσα, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε γυρολόγο των γηπέδων, άλλοτε με μέτρια κι άλλοτε με ισχνά αποτελέσματα. Πρώτος σταθμός αυτής της πορείας η Ξάνθη, στην οποία έμεινε για μια σεζόν με αρκετές συμμετοχές και μέσω της απόδοσης του κέρδισε τη μεταγραφή του στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην ιστορική γερμανική Μόναχο 1860 του παλιού γνώριμου από το πέρασμα του από την Ελλάδα ‘Εβαλντ Λίνεν. Η σχετικά καλή του παρουσία στο Μόναχο (Β’ Εθνική τότε) δεν ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στη Γερμανία και το καλοκαίρι του 2010 τον βρήκε πίσω στην Ελλάδα και τον Παναιτωλικό, στον οποίο έμεινε επίσης μια χρονιά κερδίζοντας μάλιστα την άνοδο στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Ακλούθησε μια περιπλάνηση στη Β’ Εθνική με Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου, ενώ το 2013 βρέθηκε ξανά στη Γερμάνια, αγωνιζόμενος αυτή τη φορά στα εκεί Τοπικά Πρωταθλήματα με τη φανέλα της Ίρντινγκεν. Η σεζόν 2014/2015 τον βρίσκει στην Ελλάδα και τη Γ’ Εθνική όπου πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Καβάλας.