Γιώργος Βλαντής

Γιώργος Βλαντής – (1977/1983)

Ο Γιώργος Βλαντής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου 1958.
Γιος του Γιάννη Βλαντή, ποδοσφαιριστή της μεταπολεμικής ΑΕΚ με 35 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλλα από το 1946 ως το 1951, και ανηψιός του Στέλιου Σκευοφύλακα, έμοιαζε αδύνατον να ξεφύγει από την … μοίρα του να φορέσει κι αυτός την φανέλλα με τον Δικέφαλο Αετό.
Έτσι, από την ηλικία των 13 ετών βρέθηκε στα τμήματα υποδομών της ΑΕΚ, τα αποκαλούμενα τότε “τσικό”.
Έφτασε να γίνει επαγγελματίας το 1976 και να αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ μέχρι και το 1983.
Οι συμμετοχές του σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν ξεπέρασαν τις 14 στο Πρωτάθλημα και τις 2 στο Κύπελλο Ελλάδας. Κατάφερε πάντως να σημειώσει από ένα γκολ στην κάθε μια από τις δύο αυτές διοργανώσεις. Έκανε ντεμπούτο με την φανέλλα της Ένωσης στις 6/3/1977 στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Πανσερραϊκό και αποχαιρέτησε το κιτρινόμαυρο κομμάτι της ποδοσφαιρικής του καριέρας στις 26/6/1983 στην νίκη με 4-2 επί του ΠΑΣ Γιάννενα στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι λιγοστές συμμετοχές του στην ομάδα εξηγούνται αφ’ ενός από την συνεύρεση του στην ΑΕΚ με συμπαίκτες τεράστιας αξίας και δυνατοτήτων που δύσκολα έχαναν την θέση τους στην ενδεκάδα και αφ’ ετέρου από την ταυτόχρονη ενασχόληση του με τις σπουδές στο Πολυτεχνείο, απ’ όπου τελείωσε παίρνοντας πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού. Η ανάγκη να φύγει από την Αθήνα το 1979 για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας τον οδήγησαν προσωρινά εκτός ΑΕΚ και αγωνίστηκε με τις ομάδες της Παναχαϊκής και λίγο αργότερα του Διαγόρα Ρόδου. Επέστρεψε την περίοδο 1982-83 μετά το τέλος της οποίας αποχώρησε οριστικά από την ΑΕΚ συμμετέχοντας στη συνέχεια για λίγα χρόνια ακόμη στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τον Αχαρναϊκό και τον Ατρόμητο Περιστερίου που αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του.
Το αξιοπερίεργο με τον Γιώργο Βλαντή είναι ότι στην όχι και τόσο εντυπωσιακή καριέρα του στην ΑΕΚ ευτύχησε να είναι παρών και μέλος της ομάδας στις κορυφαίες στιγμές της για εκείνη την εποχή. Εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα την περίοδο που αυτή έφτασε στον Ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ήταν παρών στις κατακτήσεις του Ντάμπλ το 1977-78 και του Πρωταθλήματος το 1978-79. Στα χρόνια της προσωρινής απουσίας του η Ένωση απείχε από τους τίτλους για να επιστρέψει σε αυτούς μαζί με την επιστροφή του Βλαντή στην ομάδα κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας του 1982-83.
Ο Γιώργος Βλαντής ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού σε δικό του Τεχνικό Γραφείο στο Νέο Ηράκλειο, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Ασχολήθηκε επανειλημμένα με τα κοινά και εκλέχθηκε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Νέου Ηρακλείου Αττικής, χρημάτισε Αντιδήμαρχος στον Δήμο και πολιτεύθηκε στην Β’ περιφέρεια Αθήνας εντασσόμενος στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.