Γιώργος Ρήγας

Γιώργος Ρήγας – (1980/1982)

Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1953 στην Μαυροθάλασσα Σερρών.
Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην ομάδα του χωριού του Άρη,το 1969.
Εκεί τον είδαν άνθρωποι της Καβάλας και τον επέλεξαν.Έτσι το 1970 εντάχθηκε στην εφηβική της ομάδας ενώ ένα χρόνο αργότερα έγινε μέλος και της πρώτης ομάδας.
Αγωνίστηκε σκυρίως ως λίμπερο αλλά ενίοτε ως δεξί μπάκ ή αμυντικός μέσος,ανάλογα με την τεχνική ηγεσία της ομάδας και διακρινόταν για την μαχητικότητα και το δυναμισμό στο παιχνίδι του.
Το καλοκαίρι 1980 με χρήση της οκταετίας του και αφού δεν συμφώνησε με την Καβάλα παρότι ήθελε να μείνει και για επαγγελματικούς λόγους,τον απέκτησε η ΑΕΚ κατόπιν εισήγησης του προπονητή της Μίλτου Παπαποστόλου.
Είχε 20 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος την περίοδο 1980-81 ενώ τιμωρήθηκε και με αποκλεισμό απο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για ένα μήνα εξαιτίας απρεπούς χειρονομίας προς τους οπαδούς του Άρη σε αγώνα πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη φιλάθλους.
Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε σε μόλις 8 παιχνίδια και στο τέλος της περιόδου έμεινε ελεύθερος.
Το καλοκαίρι του 1982 εντάχθηκε στον Μακεδονικό ο οποίος είχε ανέβει στην Α’ Εθνική κατηγορία και του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος.
Ωστόσο στον κρίσιμο αγώνα μπαράζ με τον Πανιώνιο που έκρινε το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί στη Β’Εθνική,ο Ρήγας κατά τη διάρκεια του αγώνα αποβλήθηκε διότι κρίθηκε από τον διαιτητή ότι έκανε άσεμνες χειρονομίες με αποδέκτες τους οπαδούς του Πανιωνίου.Τελικά ο Μακεδονικός υποβιβάστηκε και ο Ρήγας συνέχισε στην ομάδα μέχρι τον Αύγουστο του 1984 όταν έμεινε ελεύθερος κατόπιν διαφωνίας απόψεων για το οικονομικό.
Περίπου εκείνη την εποχή σταμάτησε το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε με την εμπορία αυτοκινήτων.
Τον Απρίλιο του 1986 απασχόλησε πάλι το όνομα του καθώς φερόταν να έχει εμπλακεί στην υπόθεση δωροδοκίας της ΑΕΚ προς ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού.