Μιχάλης Βλάχος

Μιχάλης Βλάχος – (1993/1997)

Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1967 και έπαιξε αρχικά στον Απόλλωνα Αθηνών (1985/1991) και στην συνέχεια στον Ολυμπιακό (1991/1993).
Το καλοκαίρι του 1993 έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και μετακόμισε στην ΑΕΚ, με την οποία τελικά δέθηκε πολύ περισσότερο στην καριέρα του. Δυνατός και ψυχωμένος παίκτης, χωρίς να ανήκει στους μεγάλους πρωταγωνιστές, ήταν πολύ ενεργό μέλος της ομάδας (μάλιστα βασικός στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του με τα κιτρινόμαυρα) και κατέκτησε με αυτήν 1 πρωτάθλημα (1994), 2 κύπελλα (1996,1997) κι 1 Super Cup (1996). Αγωνίστηκε κυρίως στην θέση του στόπερ (στο πλευρό του Στέλιου Μανωλά), αλλά κατά καιρούς (κυρίως προς το τέλος της καριέρας του στην ομάδα) και ως αμυντικός χαφ και με την ΑΕΚ είχε 101 συμμετοχές και 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Σκόραρε και μια φορά σε αγώνα του Champions League εναντίον της Αούστρια Σάλτζμπουργκ το Νοέμβριο του 1994 στη Ν. Φιλαδέλφεια (ήττα της ΑΕΚ με 1-3). Δεν έλλειψαν και κάποιες κακές στιγμές στην καριέρα του στην ομάδα (ήταν ορισμένες φορές επιπόλαιος ενώ δεχόταν συχνά και κάρτες), αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ένας αποτελεσματικός αμυντικός που η καριέρα του στην ΑΕΚ άφησε θετικό πρόσημο.
Σημαντικά παιχνίδια του στην ΑΕΚ κάποια ντέρμπυ όπου είχε πολύ καλή παρουσία σε ρόλο man-to-man απέναντι σε πολύ επικίνδυνους αντιπάλους επιθετικούς, όπως ο Κριστόφ Βαζέχα του Παναθηναικού και ο Ίλια Ίβιτς του Ολυμπιακού (τότε). Από την άλλη μεριά σίγουρα δεν θέλει να θυμάται τον τελικό κυπέλλου εναντίον του Παναθηναικού το 1995, όταν ο διαιτητής Μπάκας “εφηύρε” πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Μιχάλη Βλάχου πάνω στον Βαζέχα, λίγα λεπτά πριν την λήξη της παράτασης (φάση που έκρινε και τον τίτλο υπέρ των “πρασίνων”).
Μετά την ΑΕΚ έπαιξε διαδοχικά σε Portsmouth, Walsall, Ιωνικό Νικαίας και έκλεισε την επαγγελματική του καριέρα στον Απόλλωνα Αθηνών το 2003.
Συνολικά στην πορεία του είχε και 10 συμμετοχές στην εθνική ανδρών.
Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική, δούλεψε στις ακαδημίες της ΑΕΚ και στο τμήμα scout στις αναπτυξιακές ηλικίες Κ-11. Διετέλεσε μέλος και στο προπονητικό τημ των ακαδημιών ποδοσφαίρου σάλας της ομάδας. Επίσης έχει πολύ ενεργό συμμετοχή στον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της “Ένωσης”.