Σανέλ Γιάχιτς

Sanel Jahic – 2009/2011
O πολυσύνθετος Βόσνιος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στη Γαλλία στις 10 Δεκεμβρίου 1981 από μετανάστες γονείς. Στη Γαλλία έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αγωνιζόμενος στις Strasbourg και Socheaux. Στη συνέχεια γύρισε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Zeljeznitsar (Ζελέζνιτσαρ), ενώ έπαιξε για 2 χρόνια και στην Ισπανία (Las Palmas, Merida). Μετά από μια ακόμη σεζόν με τα χρώματα της Ζελέζνιτσαρ όπου και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του 1ου σκόρερ του πρωταθλήματος Βοσνίας αγωνιζόμενος ως σέντερ φορ (!!!), χρίστηκε διεθνής (συνολικά 23 συμμετοχές-1 τέρμα με την Εθνική ομάδα της Βοσνίας). Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το καλοκαίρι του 2008 με τη μεταγραφή του στον Άρη Θεσσαλονίκης.
Η παρουσία του στον Άρη υπήρξε καθόλα αξιοπρόσεκτη. Παίκτης-εργαλείο, δυναμικός, με δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στα χαφ (χαρακτηριστικό είναι ότι στην καριέρα του έχει επίσης αγωνιστεί ως ακραίο μπακ και σέντερ φορ), κίνησε άμεσα το ενδιαφέρον του (συμπατριώτη του) τότε τεχνικού της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Έτσι, το καλοκαίρι του 2009 ο Γιάχιτς κατηφόρισε στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης, με τον Άρη να λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό (είχε κυκλοφορήσει το ποσόν των 650 χιλιάδων εκείνη την εποχή) ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή.
Στα 2 χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΚ ο Γιάχιτς δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί και να διατηρήσει τα επίπεδα απόδοσης στα οποία είχε φτάσει με την προηγούμενη του ομάδα. Παρασυρμένος κι αυτός από το κλίμα γενικής μετριότητας που επικρατούσε στην ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια, δεν ανταποκρίθηκε ούτε ως αμυντικός χαφ ούτε ως κεντρικός αμυντικός, θέσεις στις οποίες κυρίως αγωνίστηκε. Με το ρεπερτόριο του να περιλαμβάνει αβίαστα λάθη, έλλειψη καθαρού μυαλού, αχρείαστες κάρτες και αστάθεια στο παιχνίδι του, ο Βόσνιος ξέφυγε ελάχιστες φορές από τη μετριότητα προκαλώντας ανασφάλεια στους συμπαίκτες του και μουρμούρα στις κερκίδες, μουρμούρα που επέτεινε και η κοινή του καταγωγή με τον Μπάγιεβιτς. Φυσιολογικά το καλοκαίρι του 2011 λύθηκε το συμβόλαιο του, με το όνομα του να προστίθεται στην υπερβολικά μεγάλη λίστα αποτυχημένων μεταγραφών που έκανε η ομάδα εκείνα τα χρόνια.
Ο Γιάχιτς αγωνίστηκε συνολικά 57 φορές με τη φανέλα της ΑΕΚ. Σκόραρε και 1 τέρμα. Ήταν εκ των συντελεστών της κατάκτησης του Κυπέλλου του 2011.
Μετά την ΑΕΚ ο Γιάχιτς βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Με την κυπριακή ομάδα κατάφερε μάλιστα να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στους ομίλους του Champions League. Στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά και από μια ποδοσφαιρική σαιζόν στις Karabukspor (Τουρκία), St. Johnstone (Σκωτία) και Grasshoppers (Ελβετία). Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στο δυναμικό του Λεβαδειακού.