Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος – (2015/2021)


Γεννήθηκε στο Αίγιο στις 28 Ιανουαρίου 1992 και αγωνίστηκε στην θέση του δεξιού μπακ χαφ . Ταχύς και ευέλικτος ποδοσφαιριστής με καλή τεχνική αλλά και με εμφανείς σωματικές αδυναμίες σε δύναμη και σκληρότητα, χαρακτηριστικά απαραίτητα για την επαρκή κάλυψη της θέσης, ιδιαίτερα σε ομάδες με υψηλές απαιτήσεις όπως η ΑΕΚ.
Ξεκίνησε τη καριέρα του στην Παναχαϊκή όπου έπαιξε από το 2012 μέχρι το 2014 έχοντας 53 ματς με 2 γκόλ και 2 ασίστ . Συνέχισε με μεταγραφή στον Απόλλωνα Σμύρνης και στη Football League ( Β εθνική) στην σεζόν 2014-15. Οι καλές εμφανίσεις του σε εκείνη την σεζόν με τον Απόλλωνα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ που προχώρησε στην απόκτηση του. Η «Ένωση» αγωνιζόταν στην Football League εκείνη την χρονιά έχοντας ξαναγίνει επαγγελματική ομάδα μετά τη πτώχευση της και τον υποβιβασμό στην Ερασιτεχνική Γ’ Εθνική κατηγορία και προετοίμαζε το ρόστερ της για την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία τον επόμενο χρόνο.
Την περίοδο 2015-16 η ΑΕΚ επιστρέφει στην Super League και ο Βασιλαντωνόπουλος κάνει την πρώτη του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ξεκίνησε σαν δεύτερη επιλογή για το δεξιό άκρο της άμυνας πίσω από τον Ροντρίγκο Γκάλο, χωρίς να καταφέρει να καταγράψει επίσημη συμμετοχή, ενώ με την επιστροφή του Μιχάλη Μπακάκη από την πολύμηνη απουσία λόγω ρήξης χιαστού, έμεινε στο περιθώριο έχοντας σε όλη την σεζόν μόλις 3 συμμετοχές από μια σε Κύπελλο , Πρωτάθλημα και πλέι οφ.
Η παρουσία του σταθερού δίδυμου δεξιών αμυντικών, Μπακάκη και Γκάλο, δεν άφηνε «χώρο» για τον νεαρό με αποτέλεσμα για τις επόμενες χρονιές να δίνεται συνέχεια δανεικός σε ομάδες της Super League όπου μπορούσε να «πάρει» παιχνίδια ενώ ενδιάμεσα του έγινε και μια ανανέωση συμβολαίου . Στην περίοδο 2016-17 δόθηκε σαν δανεικός στην Βέροια όπου είχε 31 συμμετοχές, με την ομάδα του να γνωρίζει στο τέλος τον υποβιβασμό. Στην επόμενη διετία 2017-19 δόθηκε δανεικός στην Λαμία όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις αναζωογονώντας το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για εκείνον και αποκομίζοντας τον Μάϊο του 2018 μια ανανέωση συμβολαίου με διάρκεια μέχρι το 2020 . Στο διάστημα που φόρεσε την φανέλα της Λαμίας έκανε και τις πιο παραγωγικές του χρονιές με 3 γκολ και 8 ασίστ σε 54 συμμετοχές.
Επέστρεψε στο δυναμικό της ΑΕΚ στην σεζόν 2019-20 και έμεινε στο πρώτο μισό της περιόδου κάνοντας όμως μόλις 3 συμμετοχές. Τον Μάρτιο του 2020 ήρθε η ώρα για ακόμη έναν δανεισμό του, αυτή τη φορά με προορισμό εκτός συνόρων και συγκεκριμένα την Πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε. Στο διάστημα που απέμενε μέχρι την λήξη της περιόδου αγωνίστηκε σε 11 ματς στην Πολωνία πετυχαίνοντας 2 γκολ.
Η τέταρτη και τελευταία επιστροφή του μετά από δανεισμούς στην ΑΕΚ, στην περίοδο 2020-21 ήταν και η πιο παραγωγική και πλούσια σε εμφανίσεις με την Κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Ροντρίγκο Γκάλο αποχώρησε από την ομάδα και ο Παουλίνιο που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει κάθε άλλο παρά έδειξε στοιχεία παίκτη «επιπέδου ΑΕΚ» ενώ ο Μιχάλης Μπακάκης ακολουθούσε σταθερά μια φθίνουσα αγωνιστική πορεία που στο τέλος τον έθεσε εκτός ομάδας. Ο Βασιλαντωνόπουλος εκμεταλλεύτηκε το «κενό» που δημιουργήθηκε στο δεξιό άκρο της Κιτρινόμαυρης άμυνας και το κάλυψε σχετικά αξιοπρεπώς και εντός των ορίων των δυνατοτήτων του. Κατέγραψε 23 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ, μεταξύ των οποίων και 8 συμμετοχές στο Europa League με 1 γκολ και 1 ασίστ.
Παρά την πολύ καλή παρουσία του, η «γεμάτη» αυτή χρονιά του δεν του εξασφάλισε νέα ανανέωση συμβολαίου και στο τέλος της σεζόν έμεινε ελεύθερος. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Ατρόμητο Αθηνών πραγματοποιώντας 23 συμμετοχές με 1 γκολ. Το συμβόλαιο του στο Περιστέρι δεν ολοκληρώθηκε καθώς τον Σεπτέμβριο του 2022 λύθηκε κοινή συναινέσει με τον Βασιλαντωνόπουλο να βρίσκει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη στην παλιά γνώριμη του Λαμία, όπου στην σεζόν 2022-23 είχε 15 συμμετοχές με 1 ασίστ .
Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος αν και έμεινε συνολικά 6 χρόνια στο δυναμικό της ΑΕΚ, στη μνήμη των Κιτρινόμαυρων φιλάθλων έμεινε για τις εμφανίσεις του με τις ομάδες στις οποίες πήγε δανεικός αφού κανένας προπονητής της ΑΕΚ σε αυτή την εξαετία δεν τον πίστεψε και δεν τον εμπιστεύτηκε πραγματικά. Η μοναδική του χρονιά σαν σταθερό μέλος της ομάδας οφειλόταν κυρίως στην έλλειψη ουσιαστικού ανταγωνισμού και στην παρουσία του ως λύση ανάγκης. Οι ελλείψεις που παρουσίαζε σε στιβαρότητα και τραχύτητα «μασκαρεύτηκαν» για χρόνια από το σύνολο του Τύπου πίσω από το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας, όταν ακόμη και στα 28 του χρόνια αναφερόταν συχνά ως «ο νεαρός Βασιλαντωνόπουλος», φράση που κατέληξε περίπου σαν ανέκδοτο στους κύκλους των οπαδών της «Ένωσης».