Τρέβορ Ρός

Trevor Ross – (1983/1984)
Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1957 στο Ashton-under-Lyne του Lancashire.
Στα 13 του έτη εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών της Άρσεναλ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1977 όταν και μεταγράφηκε στην Έβερτον με την οποία αγωνίστηκε για πέντε έτη.
Εκεί παρουσίασε καλό δείγμα γραφής στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο την περίοδο 1982-83 φερόταν να έχει έρθει σε ρήξη με τον προπονητή του Μάικ Ήνγκλαντ ενώ διαδοχικά δόθηκε ως δανεικός σε Πόρτσμουθ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Εθεωρείτο ταχύτατος και δυνατός ποδοσφαιριστής, διακρινόταν για το παθιασμένο παιχνίδι του ενώ ήταν πολύ καλός στον ανασταλτικό τομέα, όμως βοηθούσε και επιθετικά με τον ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού του και παρά το ότι δεν διέθετε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.
Δεν ήταν το μεγάλο όνομα, ωστόσο αναγνωρίζοταν ως καλός ποδοσφαιριστής στο αγγλικό πρωτάθλημα.
Έτσι, όταν το καλοκαίρι του 1983 η ΑΕΚ επιχείρησε προσέγγιση του αγγλικού προτύπου και ο Ρός θεωρήθηκε μία κατάλληλη επιλογή.
Μάλιστα,ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λευτέρης Παναγίδης είχε προσωπική γνώμη για τον ποδοσφαιριστή μιάς και τον παρακολούθησε σε αρκετούς αγώνες με τη φανέλα της Έβερτον, ενώ καλές συστάσεις έδωσε και ο σπουδαίος προπονητής Λές Σάνον.
Στην ΑΕΚ όμως δεν προσαρμόστηκε και δεν έπεισε παίζοντας ελάχιστα (5 αγώνες πρωταθλήματος,2 αγώνες στην Ευρώπη) και αποχώρησε κατηγορώντας τη διοίκηση για τις πληρωμές αλλα και τις απαιτήσεις της για να τον παραχωρήσει, μερίδα οπαδών για αποδοκιμασίες και προπηλακισμό της οικογένειας του, τους διαιτητές για το ότι ανέχονταν το σκληρό εως αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων του, τους συμπαίκτες του για έλλειψη συναδελφικότητας και τα ΜΜΕ για το ότι αμφισβητούσαν την αξία του.
Στη συνέχεια αγωνίστηκε ελάχιστα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και αργότερα για μια τριετία στη Μπέρι (98 συμμετοχές και 11 γκόλ) κλείνοντας ουσιαστικά την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στη Χάιντ Γιουνάιτεντ (5 αγώνες) και ενώ είχε σοβαρούς τραυματισμούς.
Τέλος, χρίστηκε μία φορά διεθνής με την Εθνική Σκωτίας Νέων κάτω των 21 ετών με δικαίωμα συμμετοχής μιας και ο πατέρας του είχε σκωτσέζικη καταγωγή.
ρός 2
Ο Τρέβορ Ρός ενώ υπογράφει το συμβόλαιο του ανάμεσα στον γενικό αρχηγό Δημήτρη Ρουσσάκη(αριστερά) και το γενικό γραμματέα Νίκο Στράτο (δεξιά)