Γιώργος Γιαννούτσος

Γιώργος Γιαννούτσος – (2016/2022)


O Γιώργος Γιαννούτσος γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1998 στα Ψαχνά Ευβοίας.
Με ύψος 1,85μ., άρχισε την καριέρα του σαν αριστερός μπάκ ενώ στη συνέχεια καθιερώθηκε σαν αριστερός στόπερ. Ξεκίνησε να παίζει στην ακαδημία Planet football στα Ψαχνά Ευβοίας ενώ στη συνέχεια έκανε ένα πέρασμα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το 2011 σε ηλικία 13 ετών σταθεροποιήθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ φτάνοντας το 2016 στην πρώτη ομάδα όπου υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο. Στο διάστημα αυτό είχε συμμετοχές και στην Εθνική Ελλάδος U21 .
Στις τρείς σεζόν που έμεινε στη πρώτη ομάδα έπαιξε κυρίως σε αγώνες των πρώτων φάσεων του Κυπέλλου απέναντι σε αδύναμους αντιπάλους κυρίως από την Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία . Το ντεμπούτο του στη Super League το έκανε την 1η Οκτωβρίου 2017 σε έναν αγώνα που θα ήθελε να ξεχάσει τόσο ο ίδιος όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ και μαζί ολόκληρη η ΑΕΚ. Ο Γιαννούτσος αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα σαν αριστερός στόπερ, αναγκαστικά μαζί με άλλους αναπληρωματικούς λόγω της κόπωσης των βασικών στελεχών της ομάδας μετά από τον Ευρωπαϊκό εκτός έδρα αγώνα και τη νίκη απέναντι στη Ριέκα στην Κροατία, στην δύσκολη έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η ομάδα παρουσίασε αδυναμία να αμυνθεί αποτελεσματικά με συνέπεια την εύκολης ήττα από τους Αρκάδες με 2-0. Ευτυχώς, ο συγκεκριμένος αγώνας δεν στοίχισε στην ΑΕΚ την απώλεια του Πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά. Ξαναέπαιξε σαν αλλαγή την επόμενη χρονιά στο νικηφόρο πέρασμα της Ένωσης από την Λειβαδιά την τελευταία και αδιάφορη αγωνιστική, ματς που ήταν και το τελευταίο του στη Super League.
Μετά ξεκίνησε να δίνεται δανεικός μέχρι τη λήξη του συμβολαίου με πρώτο του σταθμό το 2018 στην Αλκή Ορόκλινη (Β’ Κατηγορία Κύπρου) ενώ το 2019 πήγε στην Επισκοπή . Με την ίδρυση της Β’ ομάδας της ΑΕΚ το 2021 ανανέωσε για ένα χρόνο το συμβόλαιο του και εντάχθηκε σε αυτήν σαν αρχηγός της ομάδας υπό της οδηγίες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Μαζί με άλλους παίκτες των ακαδημιών της ΑΕΚ όπως -κυρίως- οι Γιούσης, Σταμούλη , Κορνέζος, είχαν μια αξιοπρεπή πορεία στο Νότιο Όμιλο της Super League 2 . Το καλοκαίρι του 2022 η ΑΕΚ Β’ προχώρησε σε ριζική ανανέωση της ομάδας και ο Γιαννούτσος έμεινε ελεύθερος συνεχίζοντας την καριέρα του στην Πέγεια 2014 στη Β’ κατηγορία της Κύπρου όπου ήταν βασικός με 26 ματς και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις .