Γιώργος Κοντόπουλος

Γιώργος Κοντόπουλος (1973-1974)

Αριστερός και κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για μια σεζόν, αφού για πολλά χρόνια αποτέλεσε μέλος της β’ ομάδας του Δικεφάλου. Γεννήθηκε το 1954  στη Νέα Πέραμο Αττικής και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο φορώντας την φανέλλα του Βύζαντα Μεγάρων.

Η ταχύτητα του και οι καλές εμφανίσεις του στον Βύζαντα, κίνησαν το ενδιαφέρον του Μπράνκο Στάνκοβιτς και το 1972 στα πλαίσια της ανανέωσης που επιχειρούσε στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ, ο Κοντόπουλος φόρεσε τα Κιτρινόμαυρα. Στην μάχη για την καθιέρωση στην ενδεκάδα βρήκε μπροστά του τον μεγάλο Νίκο Σταθόπουλο που τότε μεσουρανούσε στο αριστερό άκρο της Ενωσίτικης άμυνας. Παρά το γεγονός αυτό, στην δεύτερη σαιζόν του στην ομάδα, την περίοδο 1973-74 ο Γιώργος Κοντόπουλος κατέγραψε 13 εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα ενώ αγωνίστηκε και σε 2 ματς Κυπέλλου.

Παρ’ ότι εθεωρείτο εξελίσσιμος και ταλαντούχος, στο τέλος της περιόδου αποχώρησε από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε Παναχαϊκή, Βύζαντα και Νέα Πέραμο. Απασχολήθηκε ως προπονητής στον Μεγαρικό για πολλά χρόνια ενώ από το 1987 ήταν η “ψυχή” του Αθλητισμού στη Νέα Πέραμο όντας υπεύθυνος του κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής. Μέσα σε αυτό το γυμναστήριο άφησε αβοήθητος και απαρατήρητος την τελευταία του πνοή στις 16 Μαρτίου 2015 από καρδιακή προσβολή. Βρέθηκε ώρες αργότερα από παράγοντες ομάδος ξαπλωμένος σε πάγκο των αποδυτηρίων. Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του.