Δημήτρης Δημητριάδης

Δημήτρης Δημητριάδης – 1979/1989

Ο γεννημένος στις 21 Μαρτίου 1968 Δημήτρης Δημητριάδης ήταν αυθεντικό προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ, κατόπιν εισήγησης του Φράντισεκ Φάντρονκ την εποχή που είχε αναλάβει υπεύθυνος των ακαδημιών της ομάδας. Το όνειρο του Φάντρονκ ήταν να στελεχώσει την ΑΕΚ με δικά της παιδιά και ένα από τα παιδιά στα οποία πίστεψε ήταν ο βραχύσωμος Δημητριάδης.

Αφού πέρασε από όλες τις ομάδες Νέων της ΑΕΚ (κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα Νέων το 1985) σε ηλικία 18 ετών υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με προπονητή τον Άλμπερτ Φαφιέ, εκείνος όμως που δείχνει να τον πιστεύει περισσότερο είναι την επόμενη σεζόν ο Τόζα Βεσελίνοβιτς. Ο “μικρός” κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και αισθάνεται έτοιμος από κομπάρσος να γίνει πρωταγωνιστής όταν εξ αιτίας της απεργίας του ΠΣΑΠ το 1986 σκοράρει το μοναδικό γκολ της ΑΕΚ στο 22ο λεπτό στο ματς εναντίον του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ακολούθως επιστρέφει στη β΄ομάδα, εξακολουθεί όμως να προπονείται τακτικά και με τους άνδρες. Δυστυχώς για τον ίδιο, τραυματίζεται στο τελευταίο ματς με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ στο γόνατο και μένει 3 μήνες εκτός δράσης, με αποτέλεσμα να μην επανέλθει ποτέ.

Το 1989, με Μπάγεβιτς στο τιμόνι και παρ’ ότι οι απαιτήσεις για την ΑΕΚ έχουν εκτοξευθεί στο Θεό συμμετέχει σε αρκετά φιλικά ματς με τελευταίο αυτό απέναντι στην Πολωνική Βίτζεβ Λοτζ. Τελικά έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Στράτο Γιδόπουλο και παραχωρείται κατόπιν απόφασης του, εν αρχή δανεικός και εν τέλει ως ελεύθερος στην Ηλιούπολη. Παίζει ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο μέχρι το 1998 όταν σε ηλικία 31 ετών αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στην διάρκεια της καριέρας του ήταν μέλος των Εθινικών Ομάδων Παίδων και Νέων καθώς και της Προεθνικής Ομάδας των Ελπίδων.

Σήμερα έχει αποσυρθεί στη Σίφνο όπου τον ελεύθερο χρόνο του παίζει και προπονεί τον τοπικό Πανσιφναϊκό. Αξιοσημείωτο είναι ότι τον Ιούνιο του 2013 κάλεσε το σύλλογο παλαιμάχων στο νησί για φιλικό παιχνίδι, στο οποίο θέλησε να τιμήσει και έναν πρώην προπονητή του στις ακαδημίες, το Γιώργο Καραφέσκο.

Ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ και παιδί Ενωσίτικης οικογένειας, βίωσε ένα συνταρακτικό γεγονός όταν ο πατέρας του που νοσηλευόταν μη έχοντας επαφή με το περιβάλλον και ευρισκόμενος στις τελευταίες του στιγμές, “ξύπνησε” από τον λήθαργο μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσει τα Ενωσίτικα αισθήματα και την αγάπη του για την ΑΕΚ.