Κίμων Δημητρίου

Κίμων Δημητρίου – (1959/1961)

Ο Κίμων Δημητρίου γεννήθηκε το 1938 στην Χαλκίδα.
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1956 από την ομάδα της Προποντίδας αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα. Η σωματοδομή και το ταλέντο του ήταν “κομμένα και ραμμένα” όπως συνηθίζουμε να λέμε για την θέση κάτω από τα γκολπόστ. Ξεχώρισε αμέσως από τους αγώνες της Προποντίδας και κέντρισε το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλόγων της εποχής.
Μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1959, διαθέτοντας τα εχέγγυα για μια μεγάλη καριέρα. Δυστυχώς για τον ίδιο έπεσε όπως και άλλοι πάνω στην “παντοδυναμία” του Στέλιου Σεραφείδη κάτω από τα Ενωσίτικα γκολπόστ και δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στην ομάδα.
Αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα έχοντας καταγράψει 2 συμμετοχές σε επίσημα ματς Πρωταθλήματος, 1 στην περίοδο 1959-60 και 1 στην περίοδο 1960-61.
Φεύγοντας από την ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 1961 μεταγράφηκε στον Παναιγιάλειο με την ομάδα του οποίου αγωνίστηκε για μια αγωνιστική περίοδο και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρα του Χαλκίδα για να αγωνιστεί την περίοδο 1962-63 στην Α’ Εθνική Κατηγορία με την ομάδα του Ολυμπιακού Χαλκίδας. Η ομάδα στο τέλος της σαιζόν υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Ο Κίμων Δημητρίου εξακολούθησε να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας μέχρι τη μέση της περιόδου όταν και
αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση για λόγους επαγγελματικούς και βιοποριστικούς. Ασχολήθηκε με την πώληση καυσίμων εργαζόμενος σε πρατήριο όπου το ωράριο εργασίας δεν του επέτρεπε την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.
Μέχρι και σήμερα θεωρείται κατά γενική ομολογία ο κορυφαίος τερματοφύλακας που ανέδειξε ποτέ το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
Ο Κίμων Δημητρίου έφυγε αιφνίδια από την ζωή στις 25 Ιουνίου 2015.