Ντάρκο Γέβτιτς

Ντάρκο Γέβτιτς (Darko Jevtić) – (2021/2022)


Ο αριστεροπόδαρος Ελβετός μεσοεπιθετικός με Σέρβικες ρίζες, γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1993 στην Βασιλεία και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Βασιλείας. Σε ηλικία 19 ετών ανέβηκε στην πρώτη ομάδα κατακτώντας μάλιστα μαζί της το πρωτάθλημα Ελβετίας της σεζόν 2012-13. Αγωνίζεται στην μεσοεπιθετική γραμμή, κυρίως ως δεκάρι, και είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελβετίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 δόθηκε δανεικός στην Αυστριακή Βάκερ Ίνσμπρουκ και όταν επέστρεψε το καλοκαίρι του 2014, παραχωρήθηκε και πάλι με την μορφή δανεισμού στην Πολωνική Λεχ Πόζναν. Στην Πολωνία τα πήγε πολύ καλά και η Λεχ τον έκανε δικό της τον Ιανουάριο του 2015. Στην Πολωνική ομάδα έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και κατέκτησε μαζί της ένα Πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ Πολωνίας. Με την Λεχ Πόζναν αγωνίστηκε σε 192 παιχνίδια και είχε 37 γκολ και 43 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2020 τον απέκτησε η Ρούμπιν Καζάν και στο Ρωσικό πρωτάθλημα είχε σε 1,5 χρόνο 45 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ.
Στην ΑΕΚ ήρθε ως δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν το καλοκαίρι του 2021 και με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Έδειξε ότι είχε θετικά στοιχεία, όπως καλή μεταβίβαση και γρήγορη σκέψη στο παιχνίδι του, αλλά λίγο κάποιοι τραυματισμοί, λίγο ότι δεν πήρε και πολλές ευκαιρίες καθώς προτιμούνταν για την θέση του δεκαριού ο Μάνταλος, λίγο η κακή σεζόν της ομάδας, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Έκανε κάποια πολύ καλά παιχνίδια όπως ένα ματς με την Κηφισιά για το Κύπελλο όπου μοίρασε 3 ασίστ και αναδείχθηκε MVP αλλά και το ματς στην Τούμπα για την ίδια διοργάνωση (0-0) με την ΑΕΚ όμως να αποκλείεται στην ρεβάνς, χωρίς όμως να καταφέρει το κάτι παραπάνω. Με την «Ένωση» ο Γέβτιτς είχε συνολικά 19 συμμετοχές (0 γκολ, 5 ασίστ) ενώ αγωνίστηκε και σε ένα ματς της ΑΕΚ Β’ απέναντι στον Παναθηναϊκό Β’ στην Λεωφόρο, σε περίοδο που ήταν ανέτοιμος λόγω τραυματισμού.
Το καλοκαίρι του 2022 και σε μια περίοδο που η διοίκηση της ΑΕΚ είχε αποφασίσει έτσι κι αλλιώς να αλλάξει ριζικά το ρόστερ, θεωρήθηκε ρίσκο να πληρωθούν τα χρήματα της οψιόν του κι έτσι ο παίκτης επέστρεψε στην Ρούμπιν Καζάν.