Παναγιώτης Ζορμπάς

Παναγιώτης Ζορμπάς – (2005/2011)

Ο Αθηναίος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1987 κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στις Ακαδημίες των Fortuna Dusseldorf και Bayer Leverkusen. Ποδοσφαιριστής με παρουσία και στις μικρές Εθνικές Ομάδες, τράβηξε με το ταλέντο του το ενδιαφέρον του Ίλια Ίβιτς και αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2005. Αρχικά αποτέλεσε μέλος της ομαδας Νέων του συλλόγου και σύντομα δόθηκε δανεικός (μαζί με το Σωκράτη Παπασταθόπουλο) στη Νίκη Βόλου (ομάδα Β’ Εθνικής τότε) προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στο Βόλο έμεινε για 1 χρόνο, πραγματοποίησε αρκετές συμμετοχές και είχε συμπαθητική απόδοση ,με τη Νίκη πάντως να γνωρίζει τον υποβιβασμό στο τέλος της σεζόν 2006/2007. Παραχωρήθηκε ως δανεικός και την επόμενη σεζόν, αυτή τη φόρα στον Παναιτωλικό (ομάδα Γ’ Εθνικής τότε). Είχε πολύ καλή απόδοση, σκόραρε αρκετά με την ομάδα του Αγρινίου και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας για εκείνη τη χρονιά. Κέρδισε έτσι με το σπαθί του μια θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2008/2009.

Αρχικά όλα έδειχναν ιδανικά για τον ποδοσφαιριστή καθώς ο τότε προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Δώνης εδειχνε να εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες και να τον προκρίνει ως έναν ιδιαίτερα εξελίξιμο ποδοσφαιριστή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του Κιλκισιώτη προπονητή στην ΑΕΚ ο Ζορμπάς έπαιξε ακόμα και ως βασικός σε κάποια παιχνίδια κερδίζοντας μια θέση στην 11αδα μιας ΑΕΚ που διέθετε τότε μια πληθώρα έμπειρων και κάλων ποδοσφαιριστών στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έκανε (ατυχές πάντως) ντεμπούτο ως βασικός σε ματς-φωτιά απέναντι στην Ομόνοια για τα προκριματικά του Europa League. Στα παιχνίδια που αγωνίστηκε πάντως δεν δικαίωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο έμπειρος τεχνικός. Έβγαλε κάποια θετικά στοιχεία στο χορτάρι όπως την καλή του τεχνική κατάρτιση και ντρίπλα αλλά περάν τούτου …ουδέν. Η απόλυση του Δώνη έφερε ουσιαστικά και το τέλος της καριέρας του Ζορμπά στην ΑΕΚ αφού ο νέος τεχνικός της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν έδειξε σε κανένα σημείο της παρουσίας του στην ομάδα να τον υπολογίζει. Παραχωρήθηκε εν νέου ως δανεικός για ένα 6μηνο στον Παναιτωλικό το Γενάρη του 2009 και στη συνέχεια πήγε στον ΟΦΗ, αρχικά ως δανεικός και τελικά με ελεύθερη μεταγραφή.

Στο ένα αυτό 6μηνο που διήρκεσε ουσιαστικά η καριέρα του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ κατέγραψε μόλις 7 συμμετοχές σε επίσημα ματς με τη φανέλα της ομάδας. Δεν κατόρθωσε να πετύχει κάποιο τέρμα.

Στον ΟΦΗ έμεινε συνολικά για μια 4ετία έχοντας, αντίθετα με πολλούς συναδέλφους του που εξαφανίστηκαν ποδοσφαιρικά μετά την αποδέσμευση τους απ’την ΑΕΚ, μια καθόλα αξιοπρεπή παρουσία με αρκετές συμμετοχές στο ενεργητικό του. Από τη σεζόν 2013/2014 αγωνίζεται πλέον στην Κέρκυρα.