Ροντρίγκο Γκάλο

Ροντρίγκο Γκάλο (Rodrigo Galo Brito) – (2015/2019)


Ο γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου 1986 στο Rio Branco, Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ ξεκίνησε επαγγελματικά την καριέρα του το 2006 από την Βραζιλιάνικη Avai και στην συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά στις Πορτογαλικές Gil Vicente και Braga. Από την τελευταία δόθηκε δανεικός σε Gil Vicente (επέστρεψε), Academica de Coimbra (Πορτογαλίας) και για την σεζόν 2013-2014 δόθηκε δανεικός στον Παναιτωλικό. Με τα χρώματα του Παναιτωλικού έδειξε πολύ καλή εικόνα και ξεχώρισε αρκετά με την απόδοσή του. Στην συνέχεια επέστρεψε για έναν χρόνο και πάλι στην Πορτογαλία αγωνιζόμενος για την Pacos de Ferreira, μέχρι που το καλοκαίρι του 2015 συναντήθηκαν οι δρόμοι του με αυτούς της ΑΕΚ, με την επιστροφή της ομάδας στην φυσική της κατηγορία.
Ο Ροντρίγκο Γκάλο έδειξε άμεσα εικόνα αξιόλογου ποδοσφαιριστή, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Αγωνιζόμενος κυρίως ως δεξιός μπακ χαφ (αρκετές φορές και ως δεξιός μεσοεπιθετικός) ήταν παίκτης που ήξερε σχεδόν πάντα τι να κάνει όταν είχε την μπάλα στα πόδια, με γλυκιά τεχνική, καλό διασκελισμό, αξιόλογη σέντρα και αρκετά καλές εκτελέσεις στα στημένα. Αμυντικά δεν ήταν εξίσου καλός, χωρίς πάντως να είναι ούτε εκεί κακός στα βασικά καθήκοντά του.
Με τα Κιτρινόμαυρα πανηγύρισε το Κύπελλο του 2016 και το Πρωτάθλημα του 2018 γράφοντας κι αυτός το δικό του κομμάτι ιστορίας στην ομάδα. Ξεχωριστές στιγμές, το Ευρωπαϊκό γκολ εναντίον της Σέλτικ τον Αύγουστο του 2018 για τα Προκριματικά του Champions League (ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1) και η σέντρα στον Γιακουμάκη για το γκολ στο «Καραϊσκάκη» (ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-2) τον Φεβρουάριο του 2018. Και τα δύο αυτά γκολ ήταν πολύ σημαντικά, αφού το δεύτερο έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να πάρει η ΑΕΚ το Πρωτάθλημα και το πρώτο ήταν καθοριστικής σημασίας ώστε η ομάδα να αγωνιστεί τελικά αργότερα στους Ομίλους του Champions League.
Το καλοκαίρι του 2019, και προς έκπληξη πολλών, αποφασίστηκε να του γίνει πρόταση ανανέωσης μόνο για 1 χρόνο. Ο παίκτης αρνήθηκε κι έτσι οι δρόμοι του με την ομάδα χώρισαν. Με την ΑΕΚ είχε συνολικά 160 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 8 γκολ και 19 ασίστ.
Μετά την ΑΕΚ αγωνίστηκε στον Ατρόμητο (2019-2021) και στην Casa Pia στην Β´ Κατηγορία της Πορτογαλίας (2021-2022) πριν κλείσει την καριέρα του.