Γιώργος Κατίδης

Γιώργος Κατίδης (2012-2013)

Μέσος, γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 1993 με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Καθ’ όλα προβληματικός αθλητής ο Γιώργος Κατίδης, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στα λεγόμενα όσων υποστηρίζουν ότι η νέα φουρνιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών έχει χάσει τη μπάλα. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες εποχές, πολλοί (αν όχι η συντριπτική τους πλειοψηφία) Έλληνες ποδοσφαιριστές στερούνται παιδείας, ακόμα και βασικής μόρφωσης. Ταυτοχρόνως το ποδόσφαιρο προσφέρει λεφτά στους ποδοσφαιριστές, που άνθρωποι της γενιάς τους με σπουδές και πτυχία που προκαλούν δέος, δεν πρόκειται να δουν ποτέ στους λογαριασμούς τους και σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν τα δουν, αυτό θα είναι αρκετά μετά την ηλικία των 40 και όχι στην περίοδο που είναι μεταξύ 20 και 25. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο αναγνώστης ότι η έλλειψη μόρφωσης και τα γρήγορα πολλά λεφτά συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα που έχει μετατρέψει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές από σεμνά και αγαπητά παιδιά που ήταν κάποτε, σε ανθυποστάρ της έτσι κι αλλιώς σάπιας εγχώριας σελέμπριτι σκηνής.
Ήδη από την περίοδο που ανήκε στον Άρη ο Κατίδης δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα με τη συμπεριφορά του και από ένα σημείο και μετά έκανε τα πάντα για να φύγει. Συνολικά στους Θεσσαλονικείς έπαιξε 15 αγώνες χωρίς κάποιο τέρμα ενώ την ίδια περίοδο δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς στην Έβερτον. Ήδη από το 2009 συμμετέχει στα τμήματα υποδομής της Εθνικής ομάδας. Τη σεζόν 2012-2013 που στα αποδυτήρια της ΑΕΚ έρχεται «η Σάρα και η Μάρα», ο Κατίδης γίνεται παίκτης της ΑΕΚ έχοντας ήδη κάνει τα απαραίτητα τατουάζ ενώ την ίδια περίοδο, ο τύπος του life style δημοσιεύει άρθρα περί στοιχήματος του Κατίδη να «κατακτήσει» εξέχουσες κυρίες της show biz όπως η Έλενα Παπαβασιλείου και η Ήβη Αδάμου. Κάθε άνθρωπος και οι στόχοι του…
Δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και στην ΑΕΚ. Επιγραμματικά σημειώνουμε τα εξής:
– Άδειασμα του προπονητή του στο twitter
– Απρεπής συμπεριφορά στους συναδέλφους του ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας στον μεταξύ τους αγώνα του πρώτου γύρου.
– Ένταση με τον βοηθό του Λίνεν, Παπαδόπουλο.
– Ένταση που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε διαπληκτισμό με τον τότε γυμναστή της ομάδας Πήδουλα και αποκλεισμός του από την αποστολή της ΑΕΚ στον εντός έδρας αγώνα με τα Γιάννενα.
– Μετατροπή των αποδυτηρίων της ΑΕΚ σε τσιφλίκι του με είσοδο του μάνατζερ του Θεόφιλου Καρασαββίδη σε αυτά προκειμένου να παραπονεθεί για τον κατα τη γνώμη του μικρό χρόνο συμμετοχής του ποδοσφαιριστή.
Αποκορύφωμα όμως της προβληματικής του συμπεριφοράς υπήρξε ο ναζιστικός χαιρετισμός που απηύθηνε στον κόσμο της ΑΕΚ στο γκολ-λύτρωση που σημείωσε κατά της Βέροιας στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ διέκοψε το συμβόλαιο του παίκτη ως το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν, άσχετα αν στο τέλος η ΠΑΕ διαλύθηκε και ο παίκτης έμεινε ελεύθερος. Ισόβιο αποκλεισμό του επέβαλε και η ΕΠΟ από τις εθνικές ομάδες. Ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν είναι ναζί και ότι δεν ήξερε τι έκανε και ότι σε κάθε περίπτωση είχε συνδυάσει την κίνηση αυτή με την υποταγή που προκαλεί ο ισχυρός και την έμαθε βλέποντας να την κάνουν μέλη της Χρυσής Αυγής. Σίγουρα ο Κατίδης δεν ξέρει τι είναι ναζί, κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρει τι ήταν, πότε και μεταξύ ποιων έγινε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και όλο αυτό κανονικά θα έπρεπε να χτυπήσει συναγερμό στις ομάδες διότι πολλές από αυτές δηλώνουν «κοινωνικά φαινόμενα» και όχι απλά αθλητικοί σύλλογοι. Κατά συνέπεια, αν θέλουν να θεωρούνται κάτι παραπάνω από αθλητικοί σύλλογοι, έχουν υποχρέωση να αποτρέπουν τη στελέχωσή τους από παντελώς αγράμματους ανθρώπους και γενικότερα να φροντίσουν ώστε το ποδόσφαιρο να αλλάξει τροχιά. Δεν χρειάζεται το ποδόσφαιρο να αποτελεί το βασίλειο των απανταχού απαίδευτων ανθρώπων, τόσο σε χορτάρι, όσο σε εξέδρα και γραφεία.
Ο Κατίδης έπαιξε σε 20 αγώνες της ΑΕΚ σημειώνοντας 2 γκολ (αμφότερα κατά της Βέροιας) και συνέχισε στη Β εθνική Ιταλίας και τη Νοβάρα Κάλτσιο ανεπιτυχώς όμως όπου συμπλήρωσε 9 συμμετοχές. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στη Βέροια, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 μεταγράφηκε στην ομάδα του Λεβαδειακού. Τελευταίο του “επίτευγμα” ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αμέσως μετά τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού τη σεζόν 2014-2015 όπου μαζί με συμπαίκτες του όπως ο Σηφάκης, τραγουδά εντός αυτοκινήτου ένα (άγνωστο στον γράφοντα) σκυλοπόπ άσμα, εμφανώς επηρεασμένος από την τάση του “κλαρινογαμπρού” που τη συγκεκριμένη περίοδο κυριαρχεί στην ελληνική νεολαία.