Μπρούνο Ζουκουλίνι

Bruno Zuculini – (2016)

Αργεντινός μέσος, γεννημένος στις 2 Απριλίου του 1993. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους πιτσιρικάδες της Racing Club (Αργεντινής) και στην συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της Racing, έχοντας (από το 2010 έως το 2014) 92 ματς πρωταθλήματος και 10 γκολ. Εντυπωσίασε με την απόδοσή του αφού είναι ένας δυναμικός παίκτης που γεμίζει τον χώρο του κέντρου με την παρουσία του συνεισφέροντας τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο οργανωτικό κομμάτι.
Έτσι το καλοκαίρι του 2014 κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στην πανίσχυρη οικονομικά αγγλική Manchester City. Πάντως στην ομάδα του Μάντσεστερ δεν αγωνίζεται καθόλου σφού στην συνέχεια έχει διαδοχικούς δανεισμούς στην ισπανική Cordoba (2015) και στην αγγλική Middlesbrough (2015/16).
Τον Ιανουάριο του 2016 προπονητής στην ΑΕΚ είναι ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος μέσω των γνωριμιών του στο αγγλικό πρωτάθλημα, καταφέρνει να φέρει τον παίκτη στην ΑΕΚ ως δανεικό για 6 μήνες. Πρόκειται για μια προσθήκη που ικανοποίησε τον κόσμο της ομάδας, αφού ο Ζουκουλίνι ήταν πλέον ένας αρκετά γνωστός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς για την ΑΕΚ και τον παίκτη τα πράγματα δεν ήρθαν καθόλου καλά με αυτήν την συνεργασία, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός (κάταγμα στο μετατάρσιο) σε προπόνηση της ομάδας στις 23/2/2016 έστειλε τον Ζουκουλίνι πίσω στην Αγγλία ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση. Ο παίκτης επέστρεψε στο τέλος της σεζόν παίζοντας στον τελευταίο (και αδιάφορο για την ΑΕΚ) αγώνα των play-off εναντίον του Πανιωνίου (είχε προλάβει να αγωνιστεί στην αρχή και σε 2 ματς πρωταθλήματος). Βρισκόμενος στο ρόστερ της ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο του 2016. Τον Ιούλιο του 2016 έληξε η περίοδος δανεισμού του και ο Μπρούνο Ζουκουλίνι επέστρεψε στο Μάντσεστερ.
Είναι διεθνής με την ομάδα U20 της Αργεντινής.