Νίκος Κατσικοκέρης

Νίκος Κατσικοκέρης (2012-2013)

Επιθετικός γεννημένος στις 19 Ιουνίου 1988 στην Στάνο στην περιοχή της Αμφιλοχίας.  Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 14 ετών στην τοπική Αναγέννηση Στάνου. Αγωνίστηκε εκεί για 3 χρόνια επιδεικνύοντας ενδιαφέρουσες επιθετικές αρετές και καταγράφοντας διακρίσεις που τον έφεραν στον Παναιτωλικό το 2005 που τότε ήταν στο περιφερειακό πρωτάθλημα και το 2007 βρέθηκε στη Λευκάδα και τον Τηλυκράτη της Δ’ Εθνικής. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο Κερατσίνι -επίσης στη Δ’ Εθνική-, το 2009 και για 3 χρόνια θα βρεθεί στην Κρήτη. 2 χρόνια στα Χανιά και τον Πλατανιά και 1 χρόνο στον Εργοτέλη. Με τους πρώτους κάνει 2 πολύ καλές σεζόν και σημειώνει 19 τέρματα και βοηθά τα μέγιστα στο… όλως ξαφνικό ξεπέταγμα του παντελώς άγνωστου ως τότε Πλατανιά. Έχοντας φτιάξει το όνομά του, μεταπηδά στο Ηράκλειο και τον Εργοτέλη για να γνωρίσει τον υποβιβασμό.
Το καλοκαίρι του 2012 και ενώ τα οικονομικά της ΑΕΚ είναι σε τραγική κατάσταση, η Ένωση σπαταλά 150 χιλιάδες για να τον αγοράσει, με σκοπό να σώσει τη χρονιά. Ντεμπούταρε στην Ξάνθη (ήττα της ΑΕΚ με 1-0)και η εμφανέστατη ανικανότητά του έφερε τον κόσμο της Ένωσης σε απόγνωση. Ο Κατσικοκέρης ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιγράφουν το ότι ενώ το 2012 η ΑΕΚ βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, το μπάτζετ της ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από τις ομάδες με τις οποίες πάλεψε για τη σωτηρία. Χρησιμοποιήθηκε όμως τόσο πρόχειρα, ώστε να δίνονται πολλά χρήματα για έναν επιθετικό που δεν σημείωσε ούτε ένα γκολ.
Ο Κατσικοκέρης συνέχισε ανεπιτυχώς στον Πανθρακικό και 6 μήνες μετά βρέθηκε στον Παναιγιάλειο χωρίς να καταφέρει και εκεί να “στεριώσει”. Το καλοκαίρι του 2015 ο Ερμής Ζωνιανών του κάνει πρόταση να ξανακατέβει στην Κρήτη και ο Νίκος Κατσικοκέρης συμφωνεί άμεσα. Η Κρητική καταγωγή της συζύγου του (Ηράκλειο) και η οικογενιακή εγκατάσταση στο νησί μοιάζουν ιδανικές συνθήκες για την συνέχιση της καριέρας του.