Ίλιε Ιορντάκε

Ilie Iordache – (2009/2010)

Ο κατά τ’άλλα συμπαθής Ρουμάνος μεσοεπιθετικός αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ποδοσφαιριστή που η απόκτηση του από την ομάδα φαντάζει απολύτως ακατανόητη και δε μπορεί παρά να εγείρει υποψίες για τα κίνητρα όσων τον επέλεξαν σε μια δύσκολη οικονομικά και αγωνιστικά περίοδο για την Ένωση.
Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1985 και έκανε καριέρα σε ομάδες τις πατρίδας του (Resita, Universitatea Craiova, Dynamo Bucharest, Pandurii) πριν βρεθεί στο δρόμο της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009. Δοκιμάζεται στα Σπάτα και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής ενθουσιάζει Μπάγιεβιτς και Μανωλά με την τεχνική και τακτική του κατάρτιση, καθώς και με τις ηγετικές του ικανότητες. Έτσι, υπογράφει 3ετες συμβόλαιο με την ΑΕΚ να πληρώνει 5 ευρώ (!!!) στην προηγούμενη του ομάδα προκειμένου να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή (και να αποφύγει να χρυσοπληρώσει την Ντιναμό Βουκουρεστίου η όποια έχει ακόμα δικαιώματα στον παίκτη).
Η παρουσία του Ιορντάκε εξελίσσεται σε φάρσα με τελικό θύμα βέβαια την ΑΕΚ. Ο άγνωστος Ρουμάνος δεν αναδεικνύεται τελικά σε …λαβράκι που μόνο το αετίσιο μάτι του τότε τεχνικού διευθυντή της Ένωσης θα μπορούσε να ανακαλύψει. Πιθανότατα μάλιστα αποτέλεσε και τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την εσπευσμένη απομάκρυνση του Μανωλά από την ομάδα. Βαρύς, άτεχνος, υπέρβαρος, με μια λέξη ανύπαρκτος, ο Ιορντάκε κατορθώνει σε 3 μόλις συμμετοχές (0 τέρματα) να γίνει πικρό ανέκδοτο στα χείλη των οπαδών της Ένωσης. Μόλις 6 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δίνεται δανεικός κι …αγύριστος στη Ραπίντ Βουκουρεστίου.
Ο Ρουμάνος δεν κατάφερε να στεριώσει ούτε στη Ραπίντ. Έμεινε πάντως στη Ρουμάνια με επόμενους σταθμούς της καριέρας του τις Tirgu Mures και Sageata Navodari.