Βαγγέλης Βλάχος

Βαγγέλης Βλάχος – (2012)

 

Παλιός γνώριμος ο Βλάχος για την ΑΕΚ μιας και υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας προερχόμενος μάλιστα από τις ακαδημίες της. Παρ’ όλα αυτά η επιλογή του να αφήσει την ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό και κυρίως η συμπεριφορά του στον πρώτο του αγώνα εναντίον της ΑΕΚ και συγκεκριμένα προς τους οπαδούς της, τον είχε κάνει ανεπιθύμητο εδώ και χρόνια στους μεγαλύτερους σε ηλικία Ενωσίτες. Όταν ανέλαβε τη θέση του προπονητή στην ΑΕΚ ίσχυε απόλυτα το ρητό “τέτοια ώρα τέτοια λόγια” και σε κάθε περίπτωση στην ΑΕΚ είχαν ήδη επιστρέψει πολλάκις, πολύ περισσότερο αντιπαθείς φυσιογνωμίες που είχαν προξενήσει στην ΑΕΚ πολύ μεγαλύτερα δεινά από τον Βαγγέλη Βλάχο. Ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονητής το 1999 στην ομάδα της Ξάνθης και συνέχισε σε μέτριου βεληνεκούς συλλόγους. Κατά σειρά δούλεψε σε: Ξάνθη, Παναχαϊκή, Καλαμαριά, Φωστήρα, ΟΦΗ. Διέκοψε τη συνεργασία του με τους Κρητικούς το 2006 και ως το 2009 δεν εργάζεται πουθενά (πιθανότατα οικογενειακοί λόγοι) οπότε και αναλαμβάνει την Τρίπολη.

Το καλοκαίρι του 2012 και ενώ η ΑΕΚ είναι διαλυμένη ο Βλάχος ανακοινώνεται ως ο νέος προπονητής της ομάδας. Το γεγονός ότι την ΑΕΚ απαρτίζουν τυχάρπαστοι ποδοσφαιριστές συμπληρώθηκε από την προσθήκη του Βαγγέλη Βλάχου ο οποίος είχε συνδέσει την προπονητική του καριέρα με ομάδες που είτε πάλευαν για τη σωτηρία τους ή στην καλύτερη ήταν οι λεγόμενες mid table, χωρίς κανέναν στόχο. Ήταν πάντως προφανές ότι τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καθόλου καλά. Δυστυχώς ο Βαγγέλης Βλάχος δεν διέψευσε όσους κατηγορούσαν τη διοίκηση ότι οδηγεί την ΑΕΚ στον υποβιβασμό μιας και παρουσίασε μια ομάδα εντελώς ασύνδετη και ανίκανη. Έπρεπε η ΑΕΚ να οδηγηθεί σε τόσο τραγικό σημείο ώστε ο ίδιος να καθίσει στον πάγκο μιας τόσο μεγάλης ομάδας.
Στο ερώτημα αν φταίει ο Βλάχος για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ η απάντηση δεν μπορεί να είναι απόλυτη. Κατ’ αρχάς μόλις τον Οκτώβρη αναγκάστηκε να αποχωρήσει, όμως η ζημιά είχε ήδη ξεκινήσει και πολύτιμο έδαφος είχε ήδη χαθεί. Κατά τέλους, δεν ήταν μόνον ο Βλάχος το πρόβλημα εκείνης της ΑΕΚ, στα χέρια του δεν είχε και τις καλύτερες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Πάντως είναι γεγονός ότι και στις υπόλοιπες ομάδες που εργάστηκε δεν είχε και τόσο καλύτερους ποδοσφαιριστές να διαχειριστεί. Θα έλεγε κανείς ότι εφόσον ο Βλάχος δέχτηκε να αναλάβει εκείνη την ΑΕΚ, αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που αναλάμβανε, αυτομάτως στερείται δικαιολογιών.
Έφυγε έχοντας καθοδηγήσει την ΑΕΚ σε 5 αγώνες, κάνοντας 4 ήττες και μία ισοπαλία. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Βλάχος θα ήθελαν να ξεχάσουν αυτή τη συνεργασία.