Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Βλάνταν Μιλόγεβιτς (Vladan Milojevic) – (2021)

 


Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1970 στο Aranđelovac και είχε σημαντική καριέρα σαν ποδοσφαιριστής στη θέση του κεντρικού αμυντικού πριν ασχοληθεί με την προπονητική. Μέλος μιας ακραιφνώς ποδοσφαιρικής οικογένειας καθώς ο αδελφός του Γκόραν αγωνίστηκε στην Ισπανία και είναι πλέον προπονητής ενώ ο γιος του Νεμάνια χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Κ-21 της Ελλάδας και τώρα αγωνίζεται στην Σερβική Kolubara Lazarevac .
Σαν παίκτης δραστηριοποιήθηκε μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας μαθαίνοντας πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, αγωνίστηκε στην Ραντνίτσκι Βελιγραδίου και σε ηλικία 23 ετών ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννενα. Ακολούθησαν στην καριέρα του, η Καλαμάτα, ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, ο Απόλλων, ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής, ο Ακράτητος και τέλος επέστρεψε στον Απόλλωνα Σμύρνης όπου και «κρέμασε» τα παπούτσια του το 2004.
Το 2006 ξεκίνησε την καριέρα του σαν προπονητής από την θέση του βοηθού στην Σερβική Čukarički. Το 2010 ανέλαβε πρώτος προπονητής στις ακαδημίες Κ-19 του Ερυθρού Αστέρα και στη συνέχεια βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία των Javor-Matis, Čukarički, Ομόνοιας Λευκωσίας, Πανιωνίου, Ερυθρού Αστέρα (τον οποίο οδήγησε δύο φορές στους Ομίλους του Champions League) και της Σαουδαραβικής Al-Ahli SFC.
Ο Μιλόγεβιτς προσλήφθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ στις 1 Ιουλίου 2021 όπου διαδέχθηκε τον Μανόλο Χιμένεθ. Η επιλογή του έγινε με προσωπική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά από αδυναμία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου να φέρει ένα μεγάλο όνομα από τον διεθνή χώρο. Στις 8 Οκτωβρίου 2021 και μετά από έντονη προσωπική του επιθυμία που εξέφρασε στην Διοίκηση της ομάδας, αποχώρησε λύνοντας «κοινή συναινέσει» το συμβόλαιο του και αντικαταστάθηκε από τον Αργύρη Γιαννίκη. Ο «επίσημος» ισχυρισμός του Μιλόγεβιτς ήταν η ύπαρξη μιας απείρως καλύτερης για εκείνον οικονομικής πρότασης από την Σαουδαραβική Al Ettifaq FC την οποία και δεν ήθελε να χάσει. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως έδειχνε ότι βλέποντας την «Ένωση» σε αγωνιστικό τέλμα και χωρίς να έχει καταφέρει να γίνει σεβαστός στα αποδυτήρια και να επιβληθεί στους παίκτες του, μάλλον προσπάθησε φεύγοντας να περισώσει ότι περισσότερο μπορούσε από το καλό όνομα που είχε αποκτήσει με την θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα.
Η αλήθεια ίσως να κρύβεται κάπου στη μέση και ο Μιλόγεβιτς που ουδέποτε κατάφερε ή προσπάθησε να δεθεί συναισθηματικά με την ΑΕΚ και τον κόσμο της, άδραξε το πρώτο οικονομικό «λαχείο» που βρέθηκε στον δρόμο του «φουσκώνοντας» μεν σημαντικά τον τραπεζικό λογαριασμό του, απαλλάσσοντας δε την «Ένωση» από την αδιαφορία που επέδειξε ο ίδιος και την αδυναμία του να επιβληθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα..
Στην σύντομη -σχεδόν τρίμηνη- παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ κατέγραψε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε επίσημα παιχνίδια, με την «Ένωση» υπό τις οδηγίες του να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την άσημη Velez Mostar στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Europa Conference League ενώ ήταν το απόλυτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί του ζευγαριού.
Η παραμονή του Σέρβου κόουτς στην Σαουδική Αραβία και την Al Ettifaq FC διήρκεσε μέχρι τον Μάρτιο του 2022 όταν και αποχώρησε μετά από μόλις πέντε μήνες παρουσίας του εκεί. Στη συνέχεια επέστρεψε στα γνωστά του Κυπριακά εδάφη αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ.