Στέλιος Μανωλάς

Στέλιος Μανωλάς – (υπηρεσιακός προπονητής 2015/2016)

 

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1961 και υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της ΑΕΚ και κατά πολλούς ο πιο πλήρης ‘Ελληνας κεντρικός αμυντικός όλων των εποχών.

Μετά το τέλος της καριέρας του, κατά την διάρκεια της οποίας υπηρέτησε μόνο την ΑΕΚ χωρίς να αλλάξει ποτέ φανέλα, έμεινε κατά περιόδους κοντά στο ποδόσφαιρο. Αρχικά ασχολήθηκε με την προπονητική, προπονώντας την εθνική ομάδα των ελπίδων (2002/2004), αργότερα επέστρεψε στην ΑΕΚ αναλαμβάνοντας την θέση του τεχνικού διευθυντή της (2008/2009), ενώ αργότερα επανήλθε στην προπονητική δουλεύοντας στη Νίκη Βόλου κατά την σεζόν 2012/2013.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Στέλιος Μανωλάς επέστρεψε στην οικογένεια της ΑΕΚ, αναλαμβάντας προπονητής στην ομάδα Κ-20.

Τον Οκτώβριο του 2015 και μετά την παραίτηση Δέλλα, ανέλαβε προσωρινά προπονητής της πρώτης ομάδας πετυχαίνοντας 2 νίκες σε πρωτάθλημα (5-1 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ) και κύπελλο (0-1 στην Ξάνθη). Με την πρόσληψη Πογιέτ στην συνέχεια, επέστρεψε στην ομάδα Κ-20.

Μετά το “διαζύγιο” της ΑΕΚ με τον Γκουστάβο Πογιέτ τον Απρίλιο του 2016 κλήθηκε εσπευσμένα να αναλάβει και πάλι την θέση του προπονητή της ανδρικής ομάδας. Στην δεύτερη αυτή θητεία του στον πάγκο της πρώτης ομάδας είχε τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Ατρόμητος (ημιτελικός κυπέλλου) 1-0, Ατρόμητος-ΑΕΚ (ρεβάνς ημιτελικού κυπέλλου) 1-1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (play-off πρωταθλήματος) 2-1 και Ολυμπιακός-ΑΕΚ (τελικός κυπέλλου) 1-2.

 

Με την νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό κυπέλλου (τα γκολ οι Μάνταλος και Τζιμπούρ), σε ένα ματς που ο Στέλιος Μανωλάς παρέταξε την ομάδα πανέτοιμη τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, κατάφερε κι έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα (και) από την θέση του προπονητή της ομάδας. Έγινε άλλωστε μετά τους Νεγρεπόντη, Τζανετή, Μπάγεβιτς και Ραβούση ο 5ος άνθρωπος στην ιστορια του συλλόγου που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας τόσο ως παίκτης όσο και ως κόουτς.

Πάντως μετά τον τελικό κυπέλλου (ο οποίος διεξήχθη στις 17/5/2016) ο Στέλιος Μανωλάς ένιωσε αδιαθεσία και του συστήθηκε από τους γιατρούς να ξεκουραστεί αφού με την ένταση των ημερών είχε πάθει υπερκόπωση. Έτσι την θέση του ανέλαβε μέχρι το τέλος της σεζόν (και για τους υπόλοιπους αγώνες των play-off του πρωταθλήματος) ο συνεργάτης του, Νίκος Παναγιωτάρας.

Στην συνέχεια ο Στέλιος Μανωλάς επανήλθε στο πόστο του, στην θέση δηλαδή του προπονητή της ομάδας Κ-20. Αναγκάστηκε (ουσιαστικά) να παραιτηθεί από την θέση αυτή τον Οκτώβριο του 2016 κι αφού πλέον είχαν ακουστεί στην τηλεοπτική εκπομπή “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ” συνομιλίες του (που είχαν γίνει τον Ιούνιο του 2012 με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέντζο), όπου πλέον φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Στέλιος Μανωλάς είχε άμεση συμμετοχή στην μεταγραφή τον ανηψιού του Κώστα Μανωλά στην ομάδα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2012…