Χάϊνριχ “Βούντι” Μίλλερ

Χάϊνριχ “Βούντι” Μίλλερ (Heinrich “Wudi” Müller) – (1963-64)

 

 Γεννήθηκε στην Αυστρία στις 13 Μαΐου 1909. H ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία ξεκίνησε απο τη Βίνερ με την οποία κέρδισε το κύπελλο Αυστρίας το 1931.
Το 1935 μεταγράφηκε στην ουγγρική ΜΤΚ με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα(1936,1937).
Αργότερα επέστρεψε στην Αυστρία και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του θητεία στην Αούστρια Βιέννης.
Επίσης είχε 5 συμμετοχές με την εθνική Αυστρίας επιτυγχάνοντας και 4 τέρματα
Θεωρούταν εξαιρετικός επιτελικός μέσος,με μεγάλη τεχνική κατάρτιση και ικανότητα να διευθύνει αλλα και να ελέγχει το παιχνίδι της ομάδας του.

Η προπονητική του σταδιοδρομία ξεκίνησε απο την Αούστρια Βιέννης(1945-1954) με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήμα και δύο κύπελλα Αυστρίας.
Το 1956 είχε ένα βραχύβιο πέρασμα απο την εθνική Ολλανδίας,ενώ για ένα έτος ήταν προπονητής της Βίλεμ.

Το καλοκαίρι του 1964 προσλήφθηκε απο την ΑΕΚ διαδεχόμενος τον Τσάκναντυ.
Η ΑΕΚ παρουσίασε ένα αρκετά καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά τερμάτισε τρίτη με 71 βαθμούς έναντι 84 βαθμών του πρώτου Παναθηναϊκού.
Ωστόσο η θητεία του κρίθηκε μερικώς επιτυχημένη και η διοίκηση της ΑΕΚ ήθελε την ανανεώση της συνεργασίας τους,το πρόβλημα όμως ήταν οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του Μύλλερ και έτσι αποτέλεσε παρελθόν για τον πάγκο του συλλόγου.
Το συμπέρασμα απο την παρουσία του στην ΑΕΚ ήταν πως επρόκειτο για γνώστη του ποδοσφαίρου,με μεγάλη ικανότητα στον τομέα της αγωνιστικής τεχνικής αλλα ενίοτε και αρκετά υποχωρητικός.

Το 1964-65 ανέλαβε πάλι προπονητής της Αούστρια Βιέννης αλλα το πέρασμα του δεν στέφθηκε απο επιτυχία μιας και ο σύλλογος τερμάτισε στην 7η θέση.
Το 1971-72 καθοδήγησε για τελευταία φορά την ίδια ομάδα τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και έτσι ολοκληρώθηε η προπονητική του σταδιοδρομία.

Απεβίωσε στις 5 Απριλίου 2000.