Γιώργος Καρτάλης

Γιώργος Καρτάλης – (1996/1997)
Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1977 στη Θεσσαλονίκη και αγωνιζόταν στην επίθεση.
Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Τρίγλιας Χαλκιδικής. Υψηλόσωμος, με όλα τα στοιχεία του καθαρόαιμου σέντερ φορ όπως ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, ταχύτητα, δύναμη, έφεση στο σκοράρισμα, μαχητικότητα και καλή τεχνική κατάρτιση, δεν άργησε να εντοπιστεί από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου σαν αξιόλογη περίπτωση ελπιδοφόρου νέου ποδοσφαιριστή.
Ο προπονητής της Τρίγλιας Γιώργος Καδόπουλος δούλεψε αρκετά με τον νεαρό επιθετικό και τον βοήθησε να εξελιχθεί και να βελτιωθεί σημαντικά.
Το 1996 η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του αξιοποιώντας και την βοήθεια του παλαίμαχου Χαλκιδικιώτη γκολκίπερ της ομάδας Λάκη Στεργιούδα, ο οποίος ήταν μέλος του προπονητικού τιμ του τότε προπονητή της “Ένωσης” Πέτρου Ραβούση. Την αποστολή της παρακολούθησης και της τελικής έγκρισης για την μεταγραφή στην ΑΕΚ του νεαρού επιθετικού ανέλαβε ο Ανδρέας Σταματιάδης που είδε τον Καρτάλη στο ματς Αγ. Παύλος – Τρίγλια να έχει εξαιρετική απόδοση και να συμβάλλει στην νίκη της ομάδας του με 1-3.
Μετά την σύμφωνη γνώμη και την έγκριση του Σταματιάδη, ο τότε Πρόεδρος της ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς κάλεσε στην Αθήνα τους παράγοντες της Τρίγλιας Βασίλη Παρέση και Γρήγορη Αραμπατζή για το κλείσιμο της μεταγραφής. Οι άνθρωποι της Τρίγλιας μαζί με τον Γιώργο Καρτάλη επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΑΕΚ και υπογράφηκε το συμβόλαιο της μεταγραφής με την “Ένωση” να δίνει 4 εκ. δραχμές στην ομάδα και 1 εκ. δραχμές στον παίκτη για να φορέσει τα Κιτρινόμαυρα.
Ο Καρτάλης βρέθηκε στην ΑΕΚ εν μέσω ενός “γαλαξία αστέρων”, γεγονός που έκανε υπερβολικά δύσκολη όχι την καθιέρωση αλλά έστω και την απλή συμμετοχή από έναν νεαρό και φέρελπι ποδοσφαιριστή. Στην σεζόν 1996-97 κατέγραψε 5 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, 3 για το Πρωτάθλημα απέναντι σε Βέροια, Σκόντα Ξάνθη (εντός έδρας), Πανηλειακό (εκτός έδρας) και 2 για το Κύπελλο Ελλάδας. Κατέκτησε με την ΑΕΚ το Σούπερ Καπ του 1996 και το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 1996-97.
Στο τέλος της σεζόν οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Γιώργου Καρτάλη χώρισαν με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να συνεχίζει να αγωνίζεται σε Πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών σε ομάδες όπως ο Εθνικός Πειραιά, ο Άρης Πετρούπολης, ο Άγιος Νικόλαος, ο Α.Ο. Τρικάλων και ο Ολυμπιακός Βόλου. Εκεί, στον Βόλο, πέρασε τα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνιζόμενος επίσης στις ομάδες του Θησέα Αγριάς και του Σαρακηνού.
Χαρακτηριστικό της αθλητικότητας και του σωματότυπου του ήταν το γεγονός ότι πέρα από το ποδόσφαιρο ο Γιώργος Καρτάλης ήταν πολύ καλός και στο μπάσκετ όπου αγωνίστηκε με την ομάδα της Τρίγλιας πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και επιδόσεις.