Λεωνίδας Καμπάνταης

Λεωνίδας Καμπάνταης – (2004/05 και 2006/07)

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1982 στην Αθήνα και αγωνίζεται στη θέση τόσο του επιθετικού , όσο και του περιφαρειακού επιθετικού.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Δ΄Εθνική και το Χαϊδάρι το 1999. Η παρουσία του εκεί και η επαφή του με το “γκόλ” , του δίνουν την ευκαιρία να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης .
Οι πρώτες δυο χρονιές θα τον βρούν με λίγες συμμετοχες (κυρίως στο θεσμό του κυπέλλου)
Από τη σεζόν 2002 ξεκινάει η καθιέρωση στην ομάδα του, μέσω των καλών εμφανίσεών του.
Η πρόοδος αυτή θα τον οδηγήσει και στη συμμετοχή του -με την εθνική ομάδα της Ελλάδας- στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Η ΑΕΚ της “ανασυγκρότησης” και των λύσεων “λιτότητας”, το 2004 , αισιοδοξεί να βρεί ένα αξιόπιστο και ελπιδοφόρο συμπλήρωμα στην επιθετική της γραμμή και υπογράφει μαζί του τριετες συμβόλαιο.
Τη σεζόν 2004-2005 ο Καμπάνταης θα καταγράψει 11 συμμετοχές για το πρωτάθλημα,
3 για το κύπελλο και 4 για την ευρώπη, σημειώνοντας συνολικά 4 γκόλ , με τη φανέλα του Δικέφαλου.
Την επόμενη σεζόν , ο τότε προπονητής της ομάδας-Φερνάντο Σάντος- αποφασίζει να τον παραχωρήσει δανεικό,με αποτέλεσμα ο Καμπάνταης να αγωνιστεί σε Ανόρθωση Αμμοχώστου και πανιώνιο.
Ξαναγυρίζει στην Ένωση το καλοκαίρι του 2006 , όπου και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 22 συμμετοχές και 8 τέρματα.
Το γκόλ του στο 71’ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό (στο τελικό 3-3 του αγώνα του πρωταθλήματος) θα ναι και το τελευταίο στιγμιότυπο που οι φίλοι της ΑΕΚ θα θυμούνται από αυτόν.
Ο Καμπάνταης θα απόχωρήσει απο το Δικέφαλο και θα συνεχίσει την καριέρα του σε
Αρμίνια Μπιλεφελντ (8 συμμετοχές , 1 γκολ ) ,
Ολυμπιακό Βόλου (12 συμμετοχές , 3 γκολ )
ΟΦΗ (6 συμματοχές , 4 γκολ)
πανιώνιο (20 συμμετοχες ,4 γκολ)
και πρωτάθλημα Κύπρου.