Νίκος Καράμπελας

Νίκος Καράμπελας – 2009/2012

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις 20 Δεκεμβρίου 1984 κι αγωνίζεται στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Πανηλειακό (ομάδα Β’ Εθνικής τότε) και το καλοκαίρι του 2006 ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του νεοφώτιστου τότε στην 1η Κατηγορία Άρη Θεσσαλονίκης. Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα των Ελπίδων.Την 1η του σεζόν στον αρκετά δυνατό τότε Άρη δεν πηρέ πολύ χρόνο συμμετοχής, με την κατάσταση να βελτιώνεται με την έλευση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στον πάγκο του Άρη για τη σεζόν 2007-2008. Έγινε προοδευτικά βασικός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και είχε γενικά αξιοπρεπή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο με μελανό σημείο αυτής την καταφανή αδυναμία του να αντιμετωπίσει τον Λουτσιάνο Γκαλέτι στον Τελικό Κυπέλλου Άρης – Ολυμπιακός του 2008 (0-2), αδυναμία που εν πολλοίς χάρισε μια άνετη επικράτηση στον Ολυμπιακό. Βασικός ξεκίνησε και την επομένη σεζόν αλλά η απώλεια του τελευταίου πέναλτι (μετά από πραγματικά αχαρακτήριστη εκτέλεση) σε εντός έδρας, νοκ άουτ παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ απέβη καταδικαστική στη σχέση του με τους οπαδούς του Άρη. Δέχτηκε μάλιστα απειλές και προσωπικές επιθέσεις και φυσιολογικά το καλοκαίρι του 2009 έμεινε ελεύθερος μετά από 3 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα.

Εκείνο το καλοκαίρι μπήκε στη ζωή του Καράμπελα η ΑΕΚ. Ο παλιός του γνώριμος από τον Άρη Ντούσαν Μπάγιεβιτς ήταν πλέον προπονητής της Ένωσης και πρότεινε τον ποδοσφαιριστή ως μια καλή εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας σε μια από τις λίγες (τηρουμένων των αναλογιών)επιτυχημένες εμπνεύσεις του Σερβοέλληνα τεχνικού εκείνα τα χρόνια. Η παρουσία του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ κρίνεται γενικά ως αξιοπρεπής. Χωρίς σε καμιά περίπτωση να εντυπωσιάσει με την απόδοση του, ήταν ένα φιλότιμος και αξιόπιστος αμυντικός και βοήθησε αρκετά με την παρουσία του την προβληματική αμυντική γραμμή της Ένωσης. Μειονέκτημα του το περιορισμένο εύρος επιθετικών αρετών που διέθετε και κάποιες ακατανόητες επελάσεις που επιχειρούσε συχνά πυκνά για να καταλήξουν σε σουτ υπό κακές προϋποθέσεις στο … απόλυτο πουθενά. Είχε κι αυτός τα συνηθισμένα προβλήματα με τις οφειλές της ομάδας προς το πρόσωπο του κι αποχώρησε τελικά από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2012.

Κατέγραψε συνολικά 91 συμμετοχές σε επίσημα ματς κατά τη διάρκεια της τριετούς παρουσίας του στην ΑΕΚ. Πέτυχε και 1 τέρμα σε παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανθρακικό τη σεζόν 2010/2011 και ήταν βασικός συντελεστής της κατάκτησης του τροπαίου εκείνη τη χρονιά.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ισπανική Λεβάντε, ομάδα της Primera Division. Εκεί συνάντησε και τον παλιό του γνώριμο και ανταγωνιστή του για τη θέση του αριστερού μπακ από τα χρόνια της ΑΕΚ Χουανφράν, με τον Ισπανό παρά την ηλικία του να κερδίζει σχετικά εύκολα τη μάχη για τη θέση του βασικού. Αξίζει να σημειωθεί η συγκυρία που έφερε αντιμέτωπη τη νέα του ομάδα με τον ΟΣΦΠ σε νοκ άουτ παιχνίδια για το Europa League, σ’ένα ζευγάρι που ξεκίνησε με ειρωνείες και χαμόγελα για τους ‘’Καράμπελες’’ (και τους Βύντρα και Χουανφράν που επίσης ήταν μέλη της ισπανικής ομάδος) και κατέληξε σ’έναν ακόμα ευρωπαϊκό διασυρμό για το σωματείο του Πειραιά. Ο Καράμπελας πάντως δεν αγωνίστηκε σε κάποιο από τα 2 παιχνίδια.

Η λήξη του συμβολαίου του με την Λεβάντε τον Φεβρουάριο του 2016 τον έφερε στην επίσης ισπανική Ρεάλ Βαγιαδολίδ με συμφωνία εξάμηνης διάρκειας.