Πάμπλο Ντανιέλ Καντέρο

Πάμπλο Ντανιέλ Καντέρο (Pablo Daniel Cantero) – (2000)
Συγκαταλέγεται εύκολα στις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ. Αγωνίστηκε για 2 λεπτά(!) στην ΑΕΚ στο ματς ΑΕΚ-Απολλων Αθηνών 3-0 στις 5/5/2000, όταν και πέρασε αλλαγή στο 90´ (στην θέση του Μίλεν Πετκόφ). Στο 91′ πάντως έβγαλε τη ασίστ για τον Τσίριτς για το 3-0.
Αργεντίνος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1977 και αγωνιζόταν στον χώρο του κέντρου. Ξεκίνησε στην χώρα του από την Ροζάριο Σεντράλ, στην συνέχεια πήγε στην Κολόν Σάντα Φε και στο πρώτο μισό της περιόδου 1999/2000 έπαιξε για την Εστουδιάντες (9 συμμετοχές, τις 8 ως αλλαγή).
Στις 31 Γενάρη του 2000 τον έφερε ο Πέτρος Στάθης στην Ελλάδα, με τον αείμνηστο Παθιακάκη να τον θεωρεί φθηνή περίπτωση ποδοσφαιριστή με περιθώρια εξέλιξης. Τελικά ακόμα και ο ίδιος δεν τον εμπιστεύτηκε καθόλου.
Μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Ελλάδα συνέχισε την περιπλάνησή του σε διάφορες ομάδες της Αργεντινής. Αγωνίστηκε διαδοχικά στις Ροζάριο, Χιμνάσια Λα Πλάτα, Άρσεναλ Σαραντί και το 2004 μετακομίζει στο Εκουαδόρ, πηγαίνοντας στην Ολμέλο. Αφού αγωνίστηκε στην ομάδα του Εκουαδόρ σε 21 ματς, επέστρεψε στην Ροζάριο και τον Γενάρη του 2005 μετακινήθηκε στην Οριέντε Πετρολέρο της Βολιβίας. Αγωνίστηκε εκεί σε 14 παιχνίδια και στην συνέχεια επέστρεψε στην Αργεντινή για την Σαν Μαρτίν Τουκουμάν (β´ κατηγορίας). Εκεί στέριωσε για 5,5 χρόνια αγωνιζόμενος σε 157 ματς και πετυχαίνοντας 2 γκολ. Τέλος το 2011 μετακόμισε στην Σαν Μαρτίν Ντε Σαν Χουάν (με την οποία πανηγύρισε κι άνοδο από την δεύτερη στην πρώτη κατηγορία), ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα.
Αξέχαστη θα μείνει η ατάκα του αθλητικού δημοσιογράφου Αντώνη Πανούτσου, ότι τον Καντέρο θα τον χρησιμοποιεί ως … μονάδα μέτρησης αξίας ποδοσφαιριστη: “το Καντέρο”!