Χοσέ Κάρλος

José Carlos Fernández Vázquez – 2011/2012

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1987 κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ουέλβα. Αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν των Ακαδημιών της Σεβίλλης κι αγωνίστηκε για χρόνια στις μικρές ομάδες των Ανδαλουσιανών. Ο προβιβασμός του στην 1η ομάδα ήρθε το Φεβρουάριο του 2009 με το Μανόλο Χιμένεθ που ήταν τότε τεχνικός της Σεβίλλης να του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί ως αλλαγή σε αγώνα απέναντι στην Εσπανιόλ. Η απόλυση Χιμένεθ στο τέλος της σεζόν αποδείχτηκε αρνητικός παράγοντας για την πορεία της καριέρας του νεαρού στην Ισπανία. Έχοντας περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και με το νέο προπονητή της ομαδας να μην τον εμπιστεύεται, δόθηκε αρχικά δανεικός στην Καρταγένα και τελικά έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2011.Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ΑΕΚ, ομάδα στην όποια ήταν πλέον προπονητής ο Χιμένεθ. Η οικονομική κατάσταση της Ένωσης δεν επέτρεπε μεγαλεπήβολα σχεδία εκείνο το καλοκαίρι κι αυτός που ανέλαβε να σώσει την κατάσταση με τις διασυνδέσεις του πίσω στην πατρίδα ήταν ο Ισπανός τεχνικός.. Στα πλαίσια αυτών τον διασυνδέσεων ήρθε στην ΑΕΚ ως μια φτηνή, καλή λύση και ο Κάρλος με σκοπό να εξελίχθη σε ηγέτη του πολύπαθου άξονα της Ένωσης.

Ο Ισπανός ανταποκρίθηκε μερικώς μόνο σε αυτό το ρολό, δείχνοντας σε εκλάμψεις μόνο την αξία του μέσα στο γήπεδο. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής με καλή τεχνική κατάρτιση αλλά ταυτόχρονα εμφανείς αδυναμίες σε θέματα δύναμης και συγκέντρωσης. Δε πρέπει να ήταν κι ενθουσιασμένος με τα όσα συνάντησε στην ομάδα και εδειχνε μπλαζέ κι ανόρεκτος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αγωνίστηκε τόσο ως οργανωτής όσο και ως ακραίος χαφ στον 1 χρόνο θητείας του στην Ένωση και η παρουσία του στο γήπεδο μπορεί να χαρακτηριστεί σε γενικές γραμμές διεκπεραιωτή. Αποχώρησε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2012 καθώς η Ένωση έμπαινε βαθιά πλέον στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας της.

Κατέγραψε συνολικά 35 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πέτυχε και 3 τέρματα, 1 εκ των οποίων, αυτό στην εντός έδρας νίκη με την Δυναμό Τιφλίδας (1-0), έμελλε να αποβεί καθοριστικό στην προσπάθεια της ΑΕΚ να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ κλείδωσε την (πολύ δύσκολη) πρόκριση στη ρεβάνς.

Στη συνεχεία επέστρεψε στην Ισπανία και αγωνίστηκε για τα επόμενα 2 χρόνια με σχετικά αξιοπρεπή αποτελέσματα στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Η σεζόν 2014/2015 τον βρίσκει στην Κόρδοβα. Το 2015 μεταγράφεται στην Καταλανική Llagostera στην ισπανική Segunda División.