Βλάνταν Ίβιτς

Vladimir “Vladan” Ivic – (2004/2007)

Γεννήθηκε στο Ζρένιανιν της Σερβίας στις 7 Μαΐου 1977. Από τα 8 του χρόνια άρχισε να προπονείται με την τοπική ομάδα του Ζρένιανιν, Πολετέρ. Με τις εμφανίσεις του τράβηξε το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων της Σερβίας, όπου σε ηλικία 20 χρονών κάνει το μεγάλο βήμα για την καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στην Παρτιζάν.

Μένει εκεί για 4 χρόνια όπου κατακτά 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο. Μετά από ένα μικρό πέρασμα στην Μπορούσια Μουνχενγκλάντμπαχ, παίρνει μεταγραφή για την ΑΕΚ το 2004 (η “Ένωση” είχε τότε τεχνικό διευθυντή τον αδερφό του, Ίλια Ίβιτς, κάτι που σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή). Στην Α.Ε.Κ. μένει για τέσσερις σεζόν όπου έχει 74 συμμετοχές και 11 γκολ. Κορυφαία του στιγμή με την ομάδας ήταν η ισοφάριση του αγώνα με την Λιλ την περίοδο 2006 – 2007, για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2007 ζήτησε από την διοίκηση της Α.Ε.Κ. να μείνει ελεύθερος λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής που είχε. Μετακινήθηκε στην Θεσσαλονίκη για χάρη του Άρη για μια σεζόν και μετέπειτα μετακινήθηκε στον Π.Α.Ο.Κ. όπου έμεινε τέσσερα χρόνια, κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Αύγουστο του 2012.

Ήταν διεθνής με την φανέλα της Σερβίας, έχοντας πραγματοποιήσει 8 συμμετοχές.

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ αναλαμβάνοντας προπονητής της ομάδας Νέων (U-20) του συλλόγου. Στις 9 Μαρτίου 2016 μετά την απομάκρυνση του Ίγκορ Τούντορ ανέλαβε πρώτος προπονητής της Ανδρικής ομάδας.