Αντώνης Πετρόπουλος

Αντώνης Πετρόπουλος – 2013

Ο υψηλόσωμος επιθετικός γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1986 στη Λέσβο κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου. Ακολούθησε το 1ο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Αιγάλεω και οι δανεισμοί του σε Κερατσίνι και Χαϊδάρι. Είχε την 1η του γεμάτη χρόνια με τη φανέλα της ομάδος της Δυτικής Αθηνάς τη σεζόν 2006/2007 και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του υποβιβάστηκε ο ίδιος έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τις καλές του εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2007 είχε την πρώτη του ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο καθώς υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Στους Πράσινους έμεινε για τα επόμενα 4μιση χρόνια (με εξαίρεση το 2ο εξάμηνο της σεζόν 2007-2008 στο οποίο ήταν δανεικός στον ΟΦΗ) και αποτέλεσε μια καλή εναλλακτική λύση για την επίθεση της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε ελάχιστες φόρες ως βασικός αφού η θέση ήταν καπαρωμένη από πολύ εμπειρότερους και ικανοτέρους ποδοσφαιριστές όπως ο Σισέ και ο Λέτο, βοήθησε αρκετά τον ΠΑΟ με τα γκολ που πέτυχε. Ο συνδυασμός του μικρού χρόνου συμμετοχής του ποδοσφαιριστή με την εκτελεστική δεινότητα που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον ΠΑΟ έκανε τον πάντα υπερβολικό Τύπο να του χαρίσει το προσωνύμιο ‘’Πετρογκόλ’’. Κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2010 και είναι διεθνής (με αρκετές συμμετοχές και τέρματα μάλιστα) με τις μικρές Εθνικές Ομάδες. Αποτελεί τον ορισμό αυτού που έχει ονομαστεί ‘’σέντερ φορ παλιάς κοπής’’ όντας ψήλος, δυνατός, αλτικός και χαρακτηριστικά του αγωνιστικού του στιλ είναι το παιχνίδι με πλάτη και η ικανότητα του με τη μπάλα στον αέρα.Το Δεκέμβριο του 2012 έλυσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό όντας δυσαρεστημένος από την αποτυχία του να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα. Την ιδία εποχή η ευρισκόμενη σε τραγική οικονομική και αγωνιστική κατάσταση ΑΕΚ έψαχνε εναγωνίως έμπειρους και κάλους ποδοσφαιριστές για να στελεχώσουν το ρόστερ της στην υστάτη προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Πετρόπουλος ο όποιος έγινε αμέσως βασικός κι αναντικατάστατος στην ομάδα. Αρχικά όλα υπήρξαν ιδανικά στη συγκεκριμένη συνεργασία και ο ποδοσφαιριστής με τα γκολ που πέτυχε απέναντι σε Ξάνθη, Άρη, ΟΦΗ έδωσε πολύτιμες νίκες και βαθμούς στην ομάδα και έπαιξε μεγάλο ρολό με την παρουσία του στην αγωνιστική ανάταση που έζησε η ΑΕΚ στο δεύτερο τρίτο εκείνης της σεζόν. Δυστυχώς η συνέχεια δεν υπήρξε ανάλογη και ο ποδοσφαιριστής ακολούθησε την πρωτοφανή αγωνιστική καθίζηση της ομαδας στα τελειώματα εκείνης της τραγικής χρονιάς που έφερε τελικά και την πτώση της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2013 έμεινε ελεύθερος να αναζητήσει τη συνέχεια της καριέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν ένας από αυτούς που κατηγορηθήκαν ευθέως από τον τότε προπονητή της ομάδος Έβαλντ Λίνεν για ηθελημένα μειωμένη απόδοση. Κατηγορίες που αποδόθηκαν τόσο πριν όσο κι ακριβώς μετά τον διαβόητο αγώνα στα Γιάννενα και την εκεί διεκπεραιωτική εμφάνιση και ήττα της ΑΕΚ με 2-0. Τα συμπεράσματα είναι στην κρίση και την προαίρεση του αναγνώστη μια και δε θα μάθουμε μάλλον ποτέ το τι πραγματικά συνέβη, τουλάχιστον από επίσημα χείλη.

Κατέγραψε συνολικά 13 συμμετοχές και 3 τέρματα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η σεζόν 2013/2014 που ακολούθησε τον βρήκε στον νεοφώτιστο στην 1η Κατηγορία αλλά πάντα ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης. Ήταν μια από τις πιο γεμάτες σεζόν της καριέρας του Πετροπούλου, που έπαιξε βασικός και σκόραρε αρκετά τέρματα. Παρ’ όλα αυτά στο τέλος της σεζόν ο Απόλλωνας υποβιβάστηκε κι ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος. Η σεζόν 2014/2015 τον βρίσκει ξανά στον ΟΦΗ ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Ιταλία στην ομάδα της Μπάρι.