Αγκουστίν Πελετιέρι

Agustín Daniel Pelletieri – 2008/2009

Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1982 στο Μπουένος Άιρες κι έκανε για χρόνια καριέρα στα γήπεδα της χώρας του με την τοπική Λανούς (2002-2008, 2009/2011). Έγινε γνωστός ως ένας σκληροτράχηλος, μαχητικός ποδοσφαιριστής με μεγάλες ικανότητες κυρίως στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και κέρδισε μάλιστα το προσωνύμιο ‘’χταπόδι’’ λόγω της ικανότητας του να …μαζεύει πάνω του ότι κυκλοφορεί στο χώρο του κέντρου. Βασικό στέλεχος της Λανούς, κατάφερε στην παρουσία του σε αυτή να κατακτήσει την Apertura του 2007 και να κληθεί στην Εθνική Ομάδα της Αργεντινής, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί σε κάποιο ματς με αυτήν.Ήρθε στην ΑΕΚ στα τέλη του καλοκαιριού του 2008, με την Ένωση να διατηρεί δικαίωμα εξαγοράς του ποδοσφαιριστή έναντι ενός πολύ σημαντικού χρηματικού ποσού και τους φίλους της ομάδας να προσδοκούν έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει επιτέλους τη διαφορά στον άξονα, στη νευραλγική θέση του αμυντικού μέσου που αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της ΑΕΚ την τελευταία 3ετία. Ο Πελετιέρι ανταποκρίθηκε μερικώς μόνο στις απαιτήσεις της ομάδας, αφού πάρα το γεγονός ότι άφησε στο γήπεδο δείγματα των ικανοτήτων του, τελικά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού ( ή στην …απουσία αυτού τη συγκεκριμένη σεζόν) της ομάδας και να δημιουργήσει ένα καλό δίδυμο στα χαφ με τον εκάστοτε παρτενέρ του στη θέση. Έχαιρε πάντως της εμπιστοσύνης τόσο του Γιώργου Δώνη που ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της Ένωσης όσο και του διαδόχου του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς και καπάρωσε γρήγορα τη θέση του βασικού. Άσχημη στιγμή της παρουσίας του στην ΑΕΚ το χαμένο πέναλτι στον τελικό Κυπέλλου του 2009 απέναντι στον ΟΣΦΠ που απεδείχθη καθοριστικό για την απώλεια του τίτλου για την Ένωση. Ήταν το τελευταίο πέναλτι εκείνης της ατέλειωτης διαδικασίας ενός τελικού που έμελλε να μείνει αξέχαστος σε όσους έτυχε να τον παρακολουθήσουν.

Η ΑΕΚ επιδίωξε να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή και μετά το πέρας του δανεισμού του αλλά τα οικονομικά δεδομένα δεν της το επέτρεψαν κι έτσι το καλοκαίρι του 2009 ο Πελετιέρι επέστρεψε στη Λανούς, μετά από συνολικά 33 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (0 τέρματα).

Ο Αργεντινός έπαιξε για 2 χρόνια ακόμα στη Λανούς και το 2011 πήρε μεταγραφή στη Ρασίνγκ Κλουμπ, στην οποία έμεινε για τα επομενα 2 χρόνια. Τελευταία φορά (ως τα τέλη του 2014 που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές) εθεάθη στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα της Chivas.