Ευριπίδης Κατσαβός

Ευριπίδης Κατσαβός – (1997/2000)

Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1973 στο χωριό Παλατίτσια, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Βέροιας. Εκεί ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο με τα παιδιά της ηλικίας του στο σχολείο και στις αλάνες. Ο γυμναστής του στο σχολείο, Γιάννης Γκιλιόπουλος, που ήταν παράλληλα και προπονητής στα τσικό της Βέροιας τον ξεχώρισε και του έκανε την πρόταση να ενταχθεί στην ομάδα σε ηλικία 13 ετών. Σταδιακά κατάφερε να ανέβει στην πρώτη ομάδα το 1992 όταν η Βέροια αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική. Στάθηκε όμως άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο μηνίσκο και χρειάστηκε τελικά να κάνει και την πρώτη εγχείρηση. Αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του και με προπονητή τον Μάκη Κατσαβάκη, καθιερώθηκε στην ομάδα και βοήθησε για να πετύχει η Βέροια την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία. Οι εμφανίσεις του είχαν σαν αποτέλεσμα κατά την περίοδο 1996/1997 πολλές ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης) να ενδιαφερθούν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. ΑΕΚ και ΟΣΦΠ ήταν οι ομάδες που επέμειναν περισσότερο για την απόκτησή του. Ο παίκτης ήθελε ΑΕΚ, αλλά ο πρόεδρος της Βέροιας Βασίλης Τσιαμήτρος ήθελε να τον δώσει στον Ολυμπιακό. Αποτέλεσμα ήταν παίκτης και πρόεδρος να “συγκρουστούν” και ο Ευρυπίδης Κατσαβός έμεινε κατά την περίοδο αυτή για 6 μήνες στο “ψυγείο”. Τελικά το καλοκαίρι του 1997 ο ποδοσφαιριστής δικαιώθηκε στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών (όπου είχε προσφύγει), έμεινε ελεύθερος και απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στην ομάδα που προτιμούσε, την “Ένωση”.
Έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ στις 31 Αυγούστου 1997 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και στην λευκή ισοπαλία απένατι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η παρουσία του ομως με τα κιτρινόμαυρα ήταν (παρά την μεγάλη στήριξή του από τον κόσμο της ομάδας) πολύ υποτονική, με αποτέλεσμα να μην δικαιώσει σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που υπήρχαν και τον ντόρο που έγινε με το σήριαλ της μεταγραφής του. Αγωνιζόμενος κυρίως ως κεντρικός μέσος και ως αμυντικός μέσος (κάποιες φορές και ως δεξιός μπακ-χαφ), είχε σε 3 χρόνια 38 συμμετοχές (19 ως βασικός) για το πρωτάθλημα και κατέκτησε ένα κύπελλο (2000), αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί ιδιαίτερα.
Έφυγε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2000 και στην συνέχεια έπαιξε σε ΟΦΗ, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Λεβαδειακό, Λάρισα και Αναγέννηση Άρτας, πριν κλείσει την καριέρα του το 2008.